Стартов пътеводител при покупка на бебешка количка

колчка за близнаци

Сред нещата, които задължително трябва да закупите, когато ставате за пръв път родители бебешката количка.В никакъв случай не казваме, че това трябва да стане веднага след сте разбрали за чудесната новина. Има достатъчно време докато бебето се роди, но това е повод да се запознаете с предложенията на пазара и да се съсредоточите върху някои съществени моменти, които определено са решаващи за това да  гарантирате спокойствието и безопасността на детето си, докато излизате на разходки. И въпреки, че пазара предлага множество бебешки колички наистина се оказва доста трудно да се фокусирате само върху една. Защо ли? Няма нужда да се сблъскате с реалната покупка преди да установите, че наистина не е толкова елементарно да бъде купена правилната бебешка количка.

Първи стъпки и запознаване с предложенията

Това, на което ще се наложи да обърнете внимание са не само видовете, размерите или цените на бебешките колички. Има толкова много показатели, които съществени, че те наистина могат да се отразят на взетото крайно решение. Сериозно внимание е необходимо да обърнете на следните неща, ако искате наистина да се справите подобаващо с покупката на перфектната бебешка количка:

Бебешка количка
  • Съпоставете няколко модела като тегло

Обикновено бебешките колички варират между 6  и 20 килограма като общо тегло и в зависимост от това дали ще се налага често да я качвате по стълби и да я пренасяте съвета на специалистите са насочени към това да се фокусирате към максимално олекотени конструкции. Приоритетни са олекотените и в случаи, когато се возите и ползвате автобуси или пък прибирате количката в багажника на колата;

  • Големина на гумите

Много бъдещи майки и татковци първо се съобразяват с това коша, в който ще се вози детето да бъде наистина удобен. Няма да спорим, че това е така, но за да се чувства бебчето наистина доволно от разходките е решаващо да му изберете количка с подходящи гуми. Напоследък все повече модели се предлагат с големи гуми. Причините за това се крият в амортисьорите, които тези гуми имат. Всъщност с такива гуми няма как да останете неудовлетворени, тъй като те превръщат всяка друсане по градските неравности в удобно полюшване. Да, факт е, че децата спят много повече при возене в такива колички отколкото в модели с малки гуми;

  • Брой на гумите

С особено внимание подходете към маневреността на количката. Съобразете се с факта, че където и да се разхождате то ще се налага да преминавате през всякакви препятствия. А броя на гумите има значение, защото много удобни и лесни за управление са типа триколки, а тези с четири колела родителите описват като по-тромави.

Втора част от избирането на правилната количка

След като акцентирахме върху детайлите по конструкцията и носещата част на возилото е време да се фокусираме върху коша, който е главен компонент в една бабешка количка. Вариантите, които ще откриете на пазара определено са шрокоспектърни. Моделите се делят на няколко типа и те се класифицират по този начин според броя на кошовете, от които се състои количката. А вариантите са:

  • Бебешка количка с един комбиниран кош

Това са продукти, които имат само един кош, но той е достатъчно компактен и може да бъде използван както докато бебето е малко (до 6 месечната му възраст) така и когато вече може да стои седнало самостоятелно. Тези колички са подходящи за родители, които живеят в малки жилища, защото в крайна сметка наистина се оказва сериозно предизвикателство решението докато не се ползват останалите елементи да бъдат съхранявани някъде;

  • 2 в 1

Това са бебешки колички, които се състоят от два основни коша. Единия е бебешки и зе ползване в изцяло легнало положение, а втория кош е за положение седнало като също има опция за позициониране в позиция сън. Удобни са тези модели тъй като доста по-дълго време ще е ползва втория кош, който наистина трябва да бъде доста здрав и стабилен, лесно да се трансформира от седнало в легнало положение и наистина са бъде удобен за детето;

  • 3 в1

Тук бебешките колички се състоят от три части – бебешки кош, кош за разходки в седнало положение с опция за функция сън, бебешка кошница. Хубавото на тези колички е това, че те предлагат абсолютно всичко необходимо – от възможност за ползване на кошницата като столче за кола като същата функция може да изпълнява и коша в седнало положение. Доста са частите и реално количката е наистина обемна, което до голяма степен затруднява нейното съхранение.

Естествено, че това е само началото т.е. първичната информация, с която трябва да се запознаете при покупката на бебешка количка. Има обаче доста други фактори, които ще определят едно возило като качествено и добро. Не са малко родителите, за които от съществено значение са естетиката, удобството, безопасността на количката. Правилно сте се ориентирали към тези специфични акценти, което на практика позволява да осигурите на детето си най-практичната и функционална количка. Но за вашето удобство е необходимо да потърсите модел, който разполага с голям кош, допълнителни аксесоари и екстри.