Какво бебешко легло да изберем

детска-стая-момче-игра

Здравият и пълноценен сън е от първостепенно значение за нормалното развитие и растеж на всяко дете. Разнообразието от бебешки легла изисква добре обмислен избор преди покупка, още повече, че става въпрос за дългосрочна инвестиция.

Какви видове бебешки легла има

Ако надникнете, в който и да е детски каталог, ще видите много и различни видове детски креватчета и бебешки кошари. Можете да избирате сред най-различни луксозни и бюджетни изделия – с шкафове към тях, с удобно място за преобличане и смяна на пелени, с люлеещи механизми, с допълнителни функции и т.н. Можете да заложите на такива с колелца за лесно придвижване от родителската към детската стая и обратно, за времето преди напълно да отделите малкото съкровище. Когато има подобна опция, колелцата са включени в комплекта. 

Практичен избор е трансформиращо се легло, което е предназначено за дълга употреба. До около 4 годишна възраст се използва като бебешко, след което се трансформира в юношеско. В зависимост от модела, то може да се раздели на допълнителни модули, сред които скрин с чекмеджета и нощни шкафчета. 

От какви материали са бебешките легла

От онлайн магазина на Рая Тойс препоръчват да избирате изделия от натурални и екологично чисти материали, които не са токсични и не отделят вредни миризми, каквото е дървото. Внимателно огледайте дъното на изделието, за да сте сигурни, че то ще издържи на натоварването. Всички знаем колко палави и игриви са мъниците и как обичат да скачат върху креватчето. Хубаво е дъното да е с дървени летви, разположени на подходящо разстояние една от друга. Оборудвайте го с качествен, еластичен и достатъчно плътен матрак, който е пъхнат в калъф от естествена, дишаща материя.

Кои са критериите за избор на бебешко легло

Водени от желанието да купите най-доброто за малките човечета, често се чудите как да се ориентирате в разнообразието на пазара. Списъкът с изисквания може да бъде много дълъг и различен за всеки родител, но когато за първи път избирате на какво да спи мъника, следвайте основните критерии:

  • леглото да отговаря на възрастта на детето;
  • проверете всички сглобки и детайли;
  • предварително премерете мястото, с което разполагате вкъщи.

Винаги внимавайте за най-важното – изделието да е удобно и напълно безопасно за вашия наследник.