Пътеводител за покупка на кухненска мивка или кои в си струва да инвестирате

мивка

Титаничен е сблъсъка на всяка една домакиня, решила да направи подобрения в кухнята не с кой да е елемент, а именно с кухненската мивка. То бива бива многообразие и разнообразие, но такова, каквото в момента се предлага на пазара наистина може да доведе до ужас дори най-непретенциозните клиенти. Няма спор, че цялата информация, която се предоставя в Интернет пространството за широката гама от кухненски мивки като размери, материали, форми, произход на суровините, качество, издръжливост, дълголетие, цвят, форма, брой корита и още много, много други са на път да ви доведат до истерия. И за да не се случва това и във вашата кухня днес накратко ще изложим някои варианти, които наистина си струва да бъдат по-детайлно разгледани. Все пак не оспорваме факта, че кухненската мивка е един от най-натоварваните атрибути в кухнята, което всъщност ѝ отрежда такава огромна значимост.

Експертите консултират

Всеки един ремонт е свързан с разходи, неволи, майстори и препатствия от различно естество. За да ги направите по-лесни и за да вземете по-бързо решение, свързано с покупката на кухненската мивка експертите съветват да подходите към нея като към инвестиция. Кухненски мивки реално не се подменят често и очакванията на домакинството е те да служат поне десетина години, че ако може и повече. а това от своя страна ни кара да си зададем въпроса – каква е тази вечна мивка, която да бъде толкова здрава и да удължи на ежедневния натиск, на който я подлагаме? Вярвате или не, но днес наистина има такива вечни варианти, които биха надживели не само мебелите в кухнята, но и уредите.

Експертните консултации по отношение на кухненската мивка касаят следните важни особености:

  • Вид на материала

Ако търсите такава мивка, която наистина да е ВЕЧНА то варианта, който имате като избор са между гранитни и композитни мивки. Първите ще подчертаем, ме са свръх изтънчени и луксозни, но и доста скъпи, така че сами преценете дали изобщо да си губите времето с детайлно информиране. Вторите са доста ефектни, по нищо не отстъпват като здравина на гранитните, но поради повечето синтетика в тях могат да бъдат предложени на свръх достъпна цена. Това са двата типа материал, от който се произвеждат мивки за кухня, които определено има с какво да ви изненадат като структура и перфектна здравина;

  • Размер, форма, брой корита

Тези технически показатели поставяме под една шапка, защото реално касаят габаритните особености на кухненските мивки. Те са не по-малко решаващи, когато сте поставени пред избирането на нова мивка. Решението за размерите следва да бъде съобразено с големината на плота и самата кухненска мебелировка, позиционирането на мивката (дали ще бъде на работния плот, на остров, ъгъл и т.нат.), търсене на удобство, хармония с останалите елементи;

  • Цвят

Скучните кухни не са сред съвременните колекции и модни тенденции в обзавеждането и оборудването на тази типична работна зона в дома. много цвят, естетика и романтика има при новото кухненско обзавеждане и доказателство за това са принт стъклени гърбове, шарени термо плотове, а разбира се и кухненски мивки, които няма как да не последват общата модерна концепция в интериора. А най-хубавото е, че двата типа мивки, които представихме като препоръчани от експертите материали могат да бъдат тонирани в цветовете на дъгата.

Какво следва

След като се запознахте с най-главните приоритети, от които е добре да се водите при търсенето на перфектната здрава и съвършено стилна кухненска мивка е време да се фокусирате върху някои дребни, но не по-малко специфични детайли. Кухненската мивка е подложена на влага, замърсявания, екстремности като гореща или ледена вода. Споменахме, че материалите, които не се повлияват от каквото и да било са именно гранита и композитните материали, от които се произвеждат кухненски мивки. Но за да бъдем обективни и да не ви подвеждаме с информация ще споменем нещо много важно:

  • Монтаж

Избирайки здрава мивка имайте предвид, че ще се нуждаете от професионален монтаж, който да я застопори стабилно в плота на кухнята. Вариантите са за стандартна мивка и такава за вграждане. Вградените буквално се сливат с плота и стават дискретно незабележими – няма изпъкнали елементи, всичко е гладко и безшевно. Стандартните мивки са също елегантни, но те имат един специфичен борд, който обозначава местоположението им. Въпрос на лична преценка на какъв тип монтаж ще заложите;

  • Почистване

За да бъде изрядна за използване мивката трябва да е чиста и свежа по всяка време и в готовност за използване. Съвременните мивки е важно да издържат и на битови препарати, без да се увреждат, надраскват или да губят цвета си;

  • Екстри

Какво от това, че става въпрос за мивка за кухня. Тя също трябва да има ред екстри, които да улесняват нейното ползване. А при съвременните варианти това са устойчив на надраскване слой, антибактериални частици, отблъскващи мазнини и микроби и други.

В общи линии това са най-важните неща, които можем да споделим с вас за кухненските мивки. Търсете вариант, който да ви е удобен, да се почиства лесно и да издържа на удар, както и всякакви други механични промени.