Как да избегнете неволите при покупка на бебешка количка

комбинирана количка

Предизвикателствата, с които ни среща живота в даден момент се определят като вълнуващи, изпълнени с  трепет и прекрасни моменти. Така родителите описват чувствата, които ги връхлитат с раждането на дете. Наред с новото начало, всеотдайната грижа и любов, която изпитват настъпват и отговорностите като избор на подходящо обзавеждане за детската стая, покупка на принадлежности, които са необходими за отглеждането на бебето, както и решаващия подбор гарантиращ приятни разходки на открито – бебешката количка. Количката е от вида основни принадлежности, които задължително трябва да се изберат с внимание и ангажираност от страна на родителите. вероятно и вие ще се главозамаете от множеството, с което ще се сблъскате на пазара. Важно е да се селектират и филтрират онези модели, които имат пряко отношение към индивидуалното виждане за естетичност, дизайн и удобство. Така, че днес ще представим наистина няколко интересни  насоки, с които ще можете да проявите увереност при взимане на такова важно решение.

Главни акценти

Кош

Бебешки колички, които откриваме в магазините за детски стоки и пособия също като всеки останали продукт си имат размери на седалката (коша). За повече удобство на детето и възможност да се ползва возилото докато детето ма реална нужда от нея е добре да изберете количка с кош, който е максимално голям. Вариантите са няколко:

  • Количка с бебешки кош. Тук коша е подходящ за бебета до 6-8 месеца, тъй като  с опция за изцяло легнало положение;
  • Бебешка количка с трансформиращ се кош. Приемлив вариант, който дава възможност един кош да се ползва независимо от сезона и възрастта на бебето, тъй като може да се настройва като позиция, гарантираща удобство по време на разходка или сън;
  • Сменящи се кошове – зимен , летен и за новородено. Това са така наречените колички 3 в

Колани за безопасност

След като сте избрали вариант за размер и брой кошове, които да има бебешката количка  настъпва момента да помислите за безопасността на бебето. Тя също е свързана в коша, в който ще го возите. Акцентирайте тук на коланите за безопасност. Още докато бебето  е малко едва ли ще имате каквито  и да било коланчета, с които да ограничите действията на мъничето, но след 6-7 месец за да овладеете нещата и да намалите риска от падане от количката задължително трябва да използвате колани.

Препоръчително  е тези за рамената да бъдат по-широки, но достатъчно меки за да не нараняват крехките рамена на детенцето. Обезопасяването е гарантирано ако освен раменните коланчета бебешката количка има и такива, които минават през средата на краката, така дори да се накланя от возилото бебето няма как да изпадне.

Мекота и удобство

Материите, които се използват за направата на кошовете за бебешки колички са съобразени със стандартите за безопасност. Обикновено се залага на синтетика, която  е лесна за почистване и осигурява проветривост. Така докато возите детето през летните дни тялото няма да се изпотява и да създава предпоставка за дискомфорт. За повече нежност кошовете са добре подплатени в страничните и долната зона с мек дунапрен, която гарантира нежност и мекота.

Удобство за родителите

Като главни водачи на това бебешко превозно средство родителите следва да обърнат внимание и на пръв поглед по-второстепенни акценти. Те касаят удобството по време на управление на количката, а освен това намаляват усилията и физическите упражнения, които ще се налага да правят ежедневно при дългите преходи за разходка. Ето защо е не по-маловажно да се обърне внимание на:

бебешка количка
  • Брой колела.

Ще намерите в търговската мрежа колички, които са с три или четири колела. Размера на гумите също е различен. Вероятно ще се зачудите защо това е така. Имайте предвид, че колкото по-големи са гумите то толкова по-проходима и маневрена е количката. Често родители избират бебешки колички триколки, защото те наистина са лесни за управление и не са свързани с кой знае какви усилия;

  • Конструкция.

След като сте избрали вида и броя на колелата на возилото е време да огледате и носещата конструкция. Вариантите разбира се, са няколко, но препоръките на по-опитните родители е да изберете такива, които са максимално олекотени. Все повече бебешки колички се изработват от алуминиева основа, която е супер лека, но пък максимално здрава и стабилна. Такава конструкция лесно ще се повдига по-бордюри и препятствия, а освен това за прибирането в багажника на колата няма винаги да търсите чужда помощ;

  • Допълнителни аксесоари

За да е удобно и приятно всяко излизане навън родителите следва да са добре подготвени за всякакви ситуации. Резервни дрешки, храна, пелени, вода… не са малко нещата, които се носят на излизане. Обърнете внимание дали количката разполага с багажник, чанта, както  и поставки за чаши или шише за вода. Всичко това се оказва изключително важна необходимост, така че не подценявайте тези на пръв поглед дребни детайли. Освен това за летните месеци ще е нужен чадър за да се осигури сянка,а за есента е добре да имате под ръка и дъждобран за количката.

Може би си мислите, че покупката на бебешка количка е труден избор. ако си изясните тези важни акценти и следвате индивидуалните си критерии то ви гарантираме, че няма да допуснете грешки при избора си.