Експертни съвети при покупка на нови уреди за вграждане

уреди за вграждане

Не са излишни няколко съвета по отношение на това какви уреди за вграждане да изберем за новата си кухня. Характерно за всеки ремонт е това, че е препоръчително да се предприемат кардинални промени и щом се сменя обзавеждането то в следствие на това е добре да замените старите уреди с нови. Причините се крият в две направления. Първо новите уреди са много по-добри, икономични и реално дори визуално нямат нищо общо с тези, които сте купували преди десетина – петнадесет години. На второ място ако сте дали не малко пари за нова и модерна мебел няма как да оставите старите уреди, които никак не биха намерили опорни точки с дизайна на обзавеждането от по-иновативен и модерен стил. Така, че дори да сте имали намерения да оставите част от работещите все още уреди се оказва неоправдано да го правите заради това, че няма да се получи очаквания красив краен резултат. И ето, че сте на прага на подбора на уреди за вграждане. Уреди за вграждане, защото тенденцията го налага, технологиите се развиват именно в тази посока и ако сте твърдо решени да сте в час с новостите в бранша няма как… вградените решения са тези, с които ще направите кухнята много по-функционална и издържана.

Придайте подреденост на кухненската зона

В анонса подчертахме главните причини за това да се изберат уреди за вграждане. Няма как да се пренебрегнат и моментите, които са свързани с реалната подредба и оптимизиране на готварската зона. Когато уредите са поставени на мястото си то самия интериор придобива една аптечна и безупречна стилистика, в която всичко е на правилната позиция и в готовност да започне да бъде използвано. Уредите за вграждане по своя замисъл са:

  • Дискретното кухненско оборудване;
  • Функционално решение;
  • Лесни за употреба;
  • Практични са;
  • Използват минимално електрическа енергия, което автоматично ги нарежда в класа енергийноефективни и екологични уреди;
  • Започват работа от момента на включването им т.е. няма нужда да чакате да загреят и да станат полезни за нуждите, за които ще ги ползвате.

Всичко това са модерните технически издържани уреди за вграждане. Те създават удобство и е удоволствие да ги ползвате в ежедневието си. Вече сме почти убедени, че всякакви съмнения по отношение на въпроса дали да са вградени или свободно стоящи домакинските кухненски уреди са разсеяни.

Основните уреди, които е задължително да вградите

Можем да кажем, че днес производители и дизайнери са превърнали оборудването на кухнята в истинска революция. В търсене на различното, модерното, естетичното и съвършеното оборудване, което разбира се е максимално дискретно се създават вградени уреди, които наистина са уникални по своята приложимост. Ще изброим онези, които обаче е задължително да вградите с цел да подредите кухнята и да я направите много по-приятна и предпочитана като място за вашите творчески изяви.

модерна кухня
  • ПЛОТА

Още известни като кухненски котлони плотовете за вграждане са незаменим помощник за всяка домакиня. Доста интересни идеи се предлагат от утвърдени производители като фокуса към този вграден уред е насочен към бързото загряване, икономията на енергия и безопасността при работа. Едни от най- търсените на пазара днес плотове за вграждане са стъклокерамичните във всичките им варианти – индукционни, комбинирани и т.нат. Възможността да изберете подходящия размер наистина е едно много добро и прагматично решение, като целта  е да се оптимизира плота и да се използват двоен или четворен модел, съобразно нуждите на домакинството;

  • ФУРНА ЗА ВГРАЖДАНЕ

Не по-малко значима е ролята на фурната. В технологичен напредък и тук тенденциите могат да изумят и най-запалените кулинари. Има сложни и по-опростени варианти, с различни големини и начини на управление. По отношение на функциите също може да срещнете известни трудности, тъй като колкото по-нови като модели са вариантите, предлагани на пазара то толкова повече възможности и удобства представят самите уреди. А сред задължителните и превърнали се в любими на домакините са – самопочистване, автоматичен избор на програма според вида на ястието, дистанционно управление и контрол и много други. С две думи вградената фурна може да приготви вкусна храна дори да не сте у дома си;

  • МИЯЛНА МАШИНА

Не по-малко предпочитан и любим уред на домакинството. Тъй като отминаха времената да се мие и пере на ръка то уредите, които вършат това вместо нас са се превърнали в част от задължителния ни инвентар. Тук основните фокусни точки при избор на вградената съдомиялна са нейния компактен размер и вместимост, икономия на вода и електроенергия. Едва ли бихте срещнали някакви трудности тук, тъй като повечето производители предлагат модели с максимум 5-6 програми, които са напълно достатъчни за едно четиричленно домакинство и броя на съдовете, които се замърсяват при готвене и хранене;

  • АСПИРАТОР

Приоритетите тук са насочени главно към дискретността на уреда, който се грижи за свежия въздух в помещението за готвене. Неговата задача е максимално дискретно и тихо да си свърши работата, така че да не пречи на домашния ни комфорт. Иновациите тук са наистина невероятни. Мощни, но безшумни мотори успяват да уловят парите и влагата още докато тя се подава от съда, в който се готви. Аспиратора също е необходимост, която е препоръчително да вградите в обзавеждането на новата си кухня.

Дано сме успели да ви дадем някои важни насоки за подбора на уредите за вграждане като естетично средство за практично и функционално оборудване на вашата нова кухня.