Кои са най-важните изисквания при избор на детска количка

детска количка

Количката на вашето бебе е сред атрибутите, за които е редно да помислите преди неговата поява на бял свят. Днес производители и търговци се стремят да покрият в максимална степен потребностите на своите малки клиенти и техните родители, така че наистина да изпитват максимално удовлетворение от всяка разходка. На пръв поглед всички бебешки колички изглеждат красиви, удобни и модерни. Но дали това е така? Какво пропускат родителите и в последствие се налага да направят повторна инвестиция за нова количка за своето дете. За да не попаднете в неприятни ситуации и за да бъдете добре информирани по отношение на многообразието от бебешки колички в следващите редове ще изложим онези съществени акценти, върху които трябва добре да помислите.

Бюджет за ново детско возило

Ако вече сте се запознали с предложенията на някои от популярните сайтове, предлагащи бебешки и детски колички то със сигурност цените не са и впечатлили особено. Вариантите са доста и в зависимост от:

 • Марка;
 • Модел;
 • Дали количката е комбинирана или не;
 • Екстри и удобства.

Цените наистина са в доста различни граници. Съвета на специалистите е да изберете количка, която да е във възможностите ви. Въпреки, че всеки родител иска най-доброто за своето дете то определено ограничените финанси могат да се окажат решаващи за това да се заложи на по-бюджетен вариант. Освен това евтините модели не винаги означават компромис, а напротив. Те са също толкова приемливи и удобни за всяка една разходка, която предприемате за вашето дете. Вземете предвид всеки един от детайлите като например колко като период ще бъде експлоатирана количката. Практиката показва, че бебешките и детските возила се ползват обикновено около година и половина, което предполага избор на максимално устойчив и ефективен модел. И без значение дали във висока или ниска цена сте готови да инвестирате то гарантирано закупеното превозно средство ще ви служи качествено.

Моден дизайн и удобство в едно

Детски колички последен писък на модните тенденции, екстравагантни, артистични, семпли и изчистени – пазара наистина е необятен и многообразен. Важно е да изберете такъв модел, който да отговори на вашето виждане за естетичност и компактност. Модификациите, които откривате на пазара се разделят на няколко вида:

 • Бебешки колички със зимен кош;
 • Бебешки колички с летен и зимен кош;
 • Комбинирана детска количка, която включва столче за кола, летен кош и зимен кош;
 • Лятна количка.
комбинирана количка

Всеки от предлаганите варианти се отличава от останалите не само по цената, а по това, че действително модните акценти и визия определено бихме описали като феноменални, различни и стилни.

Първата кола, в която детето ви ще се вози определено трябва да бъде със зашеметяващ дизайн. Много актуални през последните години са така наречените яйцевидни форми на детските колички, които са изключително атрактивни като конструкция на шасито и коша. Удобството, което предлагат тези модели са свързани с лекотата на маневриране. А имайте предвид, че наистина е от особено значение възможността родителите да се справят с градските предизвикателства като неравни тротоарни плочки, бордюри, дупки  и други. При лека и маневрена количка возещия се във возилото пасажер не само, че няма да усеща неравностите, но и родителите няма да се налага да прилагат физическа сила за да се справят със ситуацията на пътя.

Сигурност, стабилност и безопасност

Цена, модна концепция, лекота на управление са до тук изброените изисквания, които е добре да обмислите. Интереса към детските колички и трудността на избирането на подходящата обаче може да възникне и по повод откриване на решение, което е максимално безопасно за детето. Спокойствието на родителите до голяма степен се базира но това по време на разходка най-ценното им същество да бъде обезопасено. Именно поради това, когато се избира детска количка е повече от важно:

 • Да се заложи на стабилно решение;
 • Коша, в който ще се вози детето да е с предпазни колани;
 • Да няма риск от преобръщане на количката от неравностите, през които преминавате;
 • Амортисьори на гумите за повече комфорт;
 • Високо ниво на обезопасеност на металните елементи, в които може да се удари неволно детето по време на разходка.

Нито един от до тук изброените показатели не е за подценяване. Когато е в ранна детска възраст децата имат нужда от своите родители както и допълнителни пособия, които се използват за тяхното отглеждане. А детската количка е необходимост и верен помощник за всяка една разходка на открито. Освен, че тя се грижи за спокойното пътуване на малчуганите не бива да забравяте, че наличието на кош за багаж както и бебешка чанта като аксесоар са също значими елементи, които да превърнат разходката в приятно преживяване, а не в изпитание.

Стилни, модни варианти, здрави, устойчиви, компактни решения ви очакват в каталога на онлайн магазин Арена. Погрижете се за приятните моменти  с вашето дете и му подарете удобна количка, с чиято помощ ще преоткрива новите предизвикателства на деня. Комфорт по време на дълги или кратки разходки, както за децата така и за техните родители.