Уреди за вграждане – гаранция за модерна и практична кухня

модерна кухня

Основните въпроси, които ни вълнуват при планиране на ремонт на кухненската част са уредите. Вариантите главно се делят на два типа – вградени и свободностоящи. В търсене на иновативно и модерно решение безспорно лидерските позиции се заемат от тези за вграждане, тъй като действително като технически показатели и визуални качества превъзходството им е повече от модна тенденция. Фактите са красноречиви и повишеното търсене на уреди за вграждане спрямо тези, които са свободностоящи се отчита и от търговците на бяла техника. И сега предизвикателството, което стои пред нас като хора, които се изправят пред ремонта на тази така важна част от дома е на кои вградени електроуреди да се доверим.

Най-важните уреди за вграждане в кухнята

Независимо колко като площ е вашата кухня то едни от най-съществените и задължителни като домашни помощници уреди са:

 • Фурна;
 • Плот;
 • Миялна машина;
 • Хладилник;
 • Микровълнова;
 • Аспиратор.

Търсите ли облик, който да е изтънчен, подреден и стилен то определено уредите за вграждане в реда, който изброихме ще постигнат феноменални резултати. Не е толкова лесно обаче да се избере всеки един от уредите. Бялата техника, която се предлага на пазара се отличава по марка, модели, функции, размери. Много важен  е момента, в който не просто подменяте мебелирането, но предвиждате какъв уред и с какви технически и габаритни показатели ще бъде вграден него. Синхрон, баланс и удобство – така трябва да изглежда линията, която да очертае вашата нова кухня с уреди за вграждане, позиционирани на точното място.

Ако се чудите дали уредите или пък дизайна на кухнята трябва да изберете първо то се оказва, че още при проекта се залага вида на съответния уред и неговото местоположение, тъй като при самия монтаж освен сглобяване на шкафове, гръб, плотове се извършва и инсталиране на уредите.

Основни предимства на вградените уреди

фурна за вграждане

Да се развихриш в мечтаната кухня е желанието на добрата домакиня. Готвенето днес е на едно много високо ниво от гледна точка на функционалност и спестяване на време. вградените уреди са висок клас бяла техника, която не просто се грижи за перфектната модна линия и подреден кът, но допринася за това всяко едно действие да се извършва с лекота. Много почитателки на кулинарията споделят, че буквално са „се родили“ от както използват уреди за вграждане в кухнята си. причините за това са:

 • Спестяване на пространство;
 • Максимално удобство при всяко движение;
 • Комбинативност в кухненската зона;
 • Определянето на позицията на уреда е спрямо индивидуалното ни виждане, а на според техническите препоръки;
 • Когато уредите са част от мебелирането до минимум е сведен риска от това да се наранявате от стърчащи ръбове;
 • Лесно манипулиране и безкрайно удобство.

Уредите за вграждане са един дискретен и елегантен начин да оборудвате своята кухня. Решението да заложите на такива е напълно оправдано и дизайнерите определят като правилно. Модерната кухня е изключително подредена и семпла. Прибраните зад шкафове видове бяла техника си остават незабележими и едва, когато имате реална необходимост от тяхното ползване те се включват в действие.

Аспиратори, плотове, хладилници, функционални фурни наистина пестят страшно много пространство и са идеалната комбинация за уреди, които да бъдат използвани в малка кухня. Производителите са предвидили разнообразие спрямо габаритните размери на техниката и в зависимост от това какво място сте отделили за плот или фурна, както  и за всеки друг вграден елемент предоставят право на избор за акцентираме точно върху адаптивността и синхрона между мебелите и оборудването, което ще вградим в тях.

Не на последно място сред основните предимства на уредите за вграждане ще отбележим и това, че те са много лесни за почистване. А това безспорно е още една причина да поддържате кухнята си в безупречен вид след всяко ползване на вградената техника.