Смяна на старите радиатори с нови – помислете днес за ефективно отопление през слезващия зимен сезон

алуминиев радиатор

отоплителния сезон е към своя край, но това не означава, че трябва да загърбим отоплителната инсталация и симптомите за потенциален сериозен проблем. Най-често домакинствата се оплакват от това, че по време на работа част от радиаторите протичат и създават предпоставка за наводнение. Неприятни са подобни инциденти и именно поради това днес ще акцентираме върху действията, които е решаващо да се предприемат след приключване на настоящия отоплителен сезон. зимата си отива, но само след няколко месеца студа отново ще нахлуе и ние ще разчитаме на радиаторите у дома да ни стоплят и да предоставят една приятна атмосфера. За жалост пренебрегването на състоянието на старите радиатори и евентуалните сериозни аварии, които могат да причинят безспорно ще са аргумент за драстично увеличаване на разходите за отопление. Какво да предприемете? Ще ви разкажем в следващите редове.

Решаващи мотиви за смяна на радиаторите

В София над 30 % от домакинствата разчитат на отопление от ТЕЦ. Разбира се, предимствата на този вид топлина, която се доставя до всеки дом е в това, че имате пълен контрол върху сметките си. можете както да отоплявате цялото жилище, така и да включите радиаторите само в някои помещение, в които обичайно прекарвате повече време. Но не винаги се оказва толкова рентабилно такъв вид отопление. Разходите могат да се окажат сериозни ако подцените състоянието на инсталацията от радиатори. В повечето стари жилищни блокове още в строителните процеси са използвани стоманени или чугунени радиатори, които с годините дефектират.

Причината да обърнете внимание на радиаторите и да ги смените с нови са няколко:

стари радиатори
 • Не се вписват в модерната визия на ремонтирания ви дом;
 • Ежедневно изпускат вода и се налага да се сменят уплътнение, да се извършват заваръчни действия, които да закърпят временно положението;
 • Корозирали са и дори да ги пребоядисвате редовно няма как да прикриете неугледния им вид;
 • Радиатора е натрупал прекалено много котлен камък и не отдава достатъчно топлина. Това е предпоставка за плащане на високи сметки, а реално да стоите на студено.

Ето достатъчно факти, които да вземете предвид и да потърсите експертен екип, който професионално се занимава със смяна на радиатори София.

Има ли значение вида на новите радиатори

За да бъде коефициента на полезно действие висок и сметките за топлина, които плащате да бъдат оправдани е препоръчителна да направите консултация със специалисти. Повечето от домакинствата разчитат на дизайна на радиаторите и на техния външен вид за да превърнат жилището си в по-приятно и естетично местенце, но всъщност има редица технически показатели, които е важно да се вземат предвид, а такива са:

 • Размери;
 • Материал на радиаторите;
 • КПД при топлоотдаване;
 • Вид на инвестицията (оправдана ли е);
 • Крайна цена.

Всичко е от значение за удовлетвореността на домакинствата за намаляване на сметките за топло и за това да се превърне дома им в една защитена от студа зона.

Много от фирмите за смяна на радиатори от София ще препоръчат моделите, изработени от алуминий. Никак не са малко предимствата на този вид радиатори пред останалите метални предложения. Като основни преимущества на алуминиевите тела ще изложим техните:

 • Визуални качества. Те са адаптивни, елегантни и дискретни решения, които не заемат твърде голяма площ от помещенията;
 • Леки са, което дава възможност да бъдат монтирани тела в бани, тоалетни и други пространства;
 • Високо ниво на топлоотдаване. За да се затопли помещението максимално бързо и да се достигне желаната температура е важно метала да топлоотдава достатъчно добре. А алуминия е много добър проводник на топлина, което го прави приложим в подобни системи;
 • Инвестирате в много добри отоплителни сезони. Тъй като алуминия е материал, който не корозира и реално е вечен то парите, които ще вложите бихме определили като една добра инвестиция.

Ако търсите решения за смяна на старите ви радиатори с нови можете още днес да се свържете с професионалистите от ВиК Хелп град София. помислете днес в края на отоплителния сезон за следващия и си гарантирайте спокойствие и приятни зимни емоции у дома.