Уреди за вграждане – какво знаем и НЕ знаем за тях

модерна кухня

Има хора, които ценят онова, което поднасят на масата. Добрия вкус, красиво оформеното в чинията блюдо определено са повод за наслада на окото и небцето. За да се получи този удивителен краен резултат обаче в кухнята се нуждаете от не малко помощници, които ще спомогнат за винаги феноменалните резултати, които ще постигнете. И ако едни залагат на екзотичните подправки то други са безкомпромисни към избирането на уредите, с които готвят. Отличните резултати ще са винаги гарантирани, ако наистина проявите нужното внимание и се съсредоточите върху онези уреди, които имат най-голяма значимост за удобството и бързината при приготвянето на храната.

Какви уреди – обикновени или вградени

И ако основния въпрос, който дискутират търсещите матраци е дали той да бъде еднолицев или двулицев при кухненските уреди той е – обикновени или вградени да бъдат помощниците в кухнята. И се започват едни триади, коментари, съвети, мнения за едните и другите, които освен да ви объркат друго едва ли ще направят. Реално подбора на вид уреди зависи изцяло от това как е организирана кухненската зона, има ли достатъчно място в неа, каква линия и тенденция в оборудването желаете да следвате и какви са реалните ви очаквания.

Свободностоящите или още известни като стандартни уреди се ползваха години наред. Удобството при тях е в това, че реално могат да се преместят от едно място на друго. Сигурно е, че съвременните такива варианти са добри, доста по-елегантни и модерни, но за една модерна и гладка като дизайн кухня не са препоръчителни. Ако ще оборудвате кухня във вила или селски имот то наистина биха били удачни, но за един модерен апартамент някак няма да се впишат в интериора.

Уреди за вграждане са съвсем друга алтернатива. При тях се акцентира основно на това, че заемат малко площ, а освен това функциите им са много повече. няма спор, че една кухня с вградени уреди би била наистина много по-ефектна и идеална. Без издатини, стърчащи и пречкащи се детайли, които само заемат пространство и по никакъв начин не улесняват движенията ви и в без това ограничената кухненска площ. Новите уреди за вграждане спрямо свободностоящите имат редица преимущества, които наистина няма как да бъдат подценени и пренебрегнати в моментите, в които трябва да бъде взето окончателно решение за покупка на нови уреди. Сред тях са:

  • Заемат много малко място;
  • Внедряват се еднакво ефективно както в големи така и по-малки кухненски мебели;
  • Компактни са и размера не ограничава функционалността им;
  • Лесни за управление и контрол;
  • Придават безшевност и изисканост в кухнята;
  • Дискретни, елегантни и модерни.

Митове и непроверени твърдения

Да напишеш, че е огромна грешка инвестицията в уреди за вграждане и да държиш на това, че най-добри са свободностоящите  е наистина нетактично.  Свободата на словото и изразяването на мнение е едно, но неподготвеността и да подвеждаш с непроверена информация е въпрос на желание за себеизява, граничеща с глупост. Има няколко доста фрапантни подобни коментари и твърдения, които оронват престижа и репутацията на вградените уреди. И сега ще ги развенчаем, тъй като не искаме хората да получават грешна представа за уреди, които всъщност са невероятно удобни за ползване и убедително допринасящи за модерната визия в интериора:

уреди за вграждане
  • Уредите за вграждане са безбожно скъпи

Всяко ново оборудване с уреди може да ви дойде на нагорнище. Всъщност пазара при уредите за вграждане е изключително гъвкав и производителите предоставят както скъпи иновативни решения така и такива, които са бюджетни. В зависимост от параметрите на бюджета можете да изберете такива уреди, които да се впишат във финансовите ви възможности;

  • Уредите за вграждане са трудни за монтаж

Това, че се прибират в шкаф, стена, таван и прилепват идеално в обстановката не е повод за притеснение. Реално габаритните размери на уредите за вграждане са съобразени с основни размерни показатели на кухненските шкафове, които са предназначени за такива. Те се адаптират просто перфектно, а включването на уредите става съвсем елементарно – или директно с кабелите или в контакт;

  • Трудни са за ремонт

Всъщност и тук грешите, тъй като колкото лесно са монтирани уредите то толкова бързо е и тяхното демонтиране, което ще направи възможно поправката да бъде извършена коректно;

  • Не са толкова качествени

Качеството, което се предлага от водещи марки няма да спорим, че е безкомпромисно. Все пак в основата на това да се осигури максимална дълготрайна употреба е това, че много от производителите на уреди за вграждане предлагат гаранционни срокове, които средно стартират от 3 до 5 години.

Уредите за вграждане стават все по-популярни и доста стремглаво изместват моделите свободностоящи. Тяхната роля е да организират кухненското пространство по най-идеалния начин и да се погрижат за нашия безупречен комфорт. И разбира се, че друг мотив да заложите на такива са иновациите, които се представят за продукти с ненадминати технически показатели, лесни за употреба и икономични като разход на електроенергия.

А съвременната кухня ще е гладка, превъзходно изглеждаща и наистина функционална, ако заложите на уреди за вграждане, с чиято помощ ще се почувствате като истински шеф готвачи.