9 съвета за декориране на романтична спалня на св. Валентин

Добавянето на романтичен нюх към спалнята не означава, че трябва да прекалявате с къдриците по драпериите или розовото (освен ако това не е вашият идеал за романтичен вид), но означава меки текстури, богато украсени щрихи и цялостна луксозна атмосфера.

Ето девет спални, демонстриращи как да получите правилния романтичен стил.

Богато украсен таван

Един от начините да добавите моментална романтика към спалнята си е с великолепна, орнаментирана таванна арматура, като показания тук златен полилей. Използването на висящи светлини с барабанни форми и прекрасни нощни лампи отстрани са други начини да добавите романтичен блясък към спалнята. Ако светлината над главата ви има димър, това е още по-добре – в крайна сметка романтичният стил е свързан с споделяне на романтични моменти с партньора ви.

Розови или червени акценти

Въпреки че прекаленото червено превръща в спалнята в много ярка, а прекаленото розово я превръща в твърде сладникава, докосване на червено, розово или и двете добавя романтика към иначе неутралната цветова схема. Потърсете няколко акцента в розово червено или розово червило – използвайте възглавници, одеяла, малки мебели, цветя или абажури.

Оцветете я романтично

Макар че няма ясно определена романтична цветова схема, обикновено опитайте да се придържате към меки цветове и доста ограничена палитра. Кремообразно бяло, руж, розово, сиво и пастелни прасковени цветове се използват често в романтични стаи, въпреки че винаги сте свободни да замените или добавите любимите си цветове. Все пак, много ярки или тъмни нюанси не са най-подходящите за романтичен стил, така че ако това са цветовете, които ви влекат, използвайте ги като акценти, а не като основна палитра на вашата спалня.

Романтично легло

Романтична спалня е мека спалня и никъде това не е по-очевидно, отколкото на леглото. Повдигната, по-дебела завивка, меки чаршафи и много декоративни възглавници превръщат леглото ви в романтичен рай за двама. За доказателство, просто разгледайте прекрасното легло, показано тук. Меко, приветливо и малко прекалено: напълно романтично.

Разкошна табла

Ако искате да добавите само едно романтично докосване към спалнята, направете го с богато украсена табла. Плюшената тапицерия, пищен дизайн, открояващият се цвят и бляскав стил правят таблата показана тук победител, но има почти безкрайни възможности. Само не забравяйте, че вашата романтична табла трябва да направи акцента: проста дървена табла работи за много други стилове на декориране, но не и за този.

Легло с балдахин

Малко неща подчертават романтиката като легло с балдахин. Независимо дали предпочитате пълен навес, който обхваща цялото ви легло, или просто намек за балдахин, подобен на този, показан тук, има нещо безспорно чувствено по отношение на копринената материя, покриваща спалното ви помещение. Можете дори да си направите обикновен навес – просто окачете голям обръч за бродерия на тавана над леглото си, след което прикачете тънка материя към обръча със кламери или телбот. Аранжирайте тъканта за изящни завеси около таблата на леглото ви и го готово, вие имате прекрасния изглед, показан тук.

Антични

Не е нужно да декорирате цялата си стая в антики за романтичен стил и дори не трябва да използвате истински антики, но ще искате поне една част или две с неоспоримо старинен, орнаментиран чар. Изберете разкошно издялано легло като това, показано тук, или изберете антична масичка или скрин, за да предадете на спалнята си романтична атмосфера.

Низ от светлини

Низът от светлини не е само за празниците. Не бихте искали да обгърнете спалнята си в ярки цветове или мигащи крушки, но един единствен низ от бели светлини е доста романтичен. Обвийте светлините около таблата до главата или краката или ги поставете върху перваза, касата или дори през тавана над леглото си. Ще получите мек блясък, подобен на светлината на свещите, без да се налага да се притеснявате за пламъците или изпаренията. Много красиво!

Estilo – Е-Списание за Интериор, Обзавеждане и Декорация

Очаквайте скоро нашите предложения свързани с идеи за баня, обзавеждане на дневна, идеи за кухненско обзавеждане и много други за вашият прекрасен дом.