6 КУХНЕНСКИ ТЕНДЕНЦИИ, КОИТО СА ДОМИНИРАЩИ ПРЕЗ 2019/2020

Когато става дума за освежаване на дома, няма по-добро начало от кухнята. Разгледайте най-добрите тенденции в кухнята, които набират огромна популярност през 2019 година.

Mix & Match

Дните на монохроматичните кухни са далеч зад нас, според Сю Уодън, директор на цветовия маркетинг в Sherwin-Williams. Тя обяснява, че тази година всичко е смесване и съчетаване на цвят, няма нужда да го запазвате все едно:

„Използването на няколко цвята в кухнята се превърна в популярна тенденция тази година. Например боядисването на основни стени или шкафове в тъмни тонове на дървени въглища и горни шкафове и стени в кремави бели тонове е нещо, което виждаме все повече и повече. „

Всичко във виолетово

Pantone обяви ултравиолетовия за цвят на годината и вече се очертава като основна тенденция във всеки аспект на домашния дизайн.

Шанън Запала, съосновател на марката GOVERRE за стъклени изделия, обяснява: „Една от популярните тенденции в кухнята за 2019 г. е използването на смели, неочаквани цветове като ултравиолетов, цветът на Pantone за годината! Този драматичен цвят излъчва усещане за лукс и елегантност.“

Силно контрастен мрамор

„Откажете се от мрамор карара“, казва интериорният дизайнер Дона Монди.

Тя обяснява, че най-новата тенденция за кухнята е драматичен мрамор, който привлича внимание, отбелязвайки, че „Мраморните плотове с контрастни удебелени линии правят доста впечатление. Така или иначе, тази нова тенденция трябва да се наблюдава, тъй като мисля, че ще продължи да бъде силна за години напред.”

Дървени плотове

Дървени кухненски плотове са друга популярна тенденция тази годината.

„Добавете топлина в кухнята с дървени плотове“, казва интериорният дизайнер CeCe Барфийлд.“ Дървото създава старинен чар и по-малко утилитарна естетика. Дървените плотове се усещат като мебели, които визуално подобряват пространството и го правят да изглежда много повече от просто място за готвене.“

Тъмни плотове

Тъмните, дълбоки плотове са следващата водеща тенденция, според Рене Дерингтън, водещ световен дизайнер в Formica Group.

„Собствениците на жилища бяха заинтригувани от фаянсовите плочки в черно, тъмнозелено и многоцветни ръждиви тонове. Искахме да проектираме опция с плочки за плотове, които имат същите естествени елементи, но в комбинация с черни камъни поради нарастващия интерес. Резултатът е базалтов плот и е един от най-популярните ни дизайни тази година.”

Сини и зелени кухни

Кухните приемат вдъхновени от океана оттенъци.

„Синьото и зеленото се появяват като желан избор на цвят за кухните през 2017 г. Те се смесват с други цветове, допълват добре дървесните цветове или дори се използват като доминиращ цвят самостоятелно”, според Стефани Пиърс, директор на дизайна и тенденциите MasterBrand Cabinets.

Търсите още вдъхновение? Посетете нашите други категории – идеи за дневна, спално обзавеждане, детска стая. Поздрави!