Има революция в дизайна на малките бани и вие ще се влюбите в тези разбиващи правилата тенденции

Уморени ли сте от малката, тъмна и скучна баня? Готови ли сте най-накрая да преразгледате това? Е, няма по-добро време, за да придадете на малките си бани свеж вид. Дизайнът на малки банята най-накрая излиза от стетротипната комбинация ванатa, мивката, огледалото и тоалетна.

Най-новите дизайнерски идеи за малки бани са свежи и революционни, преосмислящи това, което всички ние очакваме да видим като дизайн на банята. Стенните тоалетни и мивки се противопоставят на гравитацията. Вратите на шкафа са изчезнали. Смела текстура и шарки заемат пространството в малката баня. Пригответе се да нарушите някои правила и да отворите съзнанието си за това как трябва да изглежда вашата малка баня със следните девет концепции.

1. Не се нуждаете от толкова много пространство с банята, колкото си мислите

Първата дизайн идея за малка баня за 2017 г. е голяма: наистина не се нуждаете от повече място за съхранение, просто по-минималистичен подход! Помислете за това за минута. Тази голяма тоалетка с дълбокото пространство на шкафа под мивката наистина е неефективно използване на пространството. Нещата се губят в задната част на шкафа. И мащабът заема толкова много пространство във вашия малък дизайн на банята, че банята ви накрая изглежда по-малка. Как да разрешите проблема?

Отървете се от бъркотията и ненужно. От колко хавлиени кърпи, козметика и тоалетни принадлежности наистина имате нужда?

Сменете излишната суета за баня с плаваща мивка или шкаф или тесни отворени рафтове. Ще бъдете по-малко изкушени да претрупате банята си, когато нещата са на показ. Ще отворите много повече визуално пространство в банята си. Харесвате ли тази визия на банята:

2. Вместо да добавята място за съхранение, добавете функционалност

След като изчистите бъркотията и замените огромната тоалетка на банята с нещо по-минималистично, помислете за всички полезни неща, които можете да направите с пространството. Като наприемт добавянето на всичко-в-едно пералния и сушилня. Или създаването на пространство за тоалетка.

3. Малките бани са възможност да изпъкнете с покритие

Някои от най-скъпите елементи в дизайна на банята са осветителните тела, плочките и покритията. Тъй като работите с по-малко пространство, имате нужда от по-малко. Време е да престанем с мисълта, че малка баня не си струва парите. Време е да се погрижим да направим дизайна на малката си баня да изглежда като за един милион долара! Някои начини за добавяне на повече лукс за малко по-малко бюджет включват:

  • Избор на качествени осветителни тела с акцент
  • Поставяне на ивица (или в горната половина на банята) в по-скъпа плочка или мрамор
  • Добавяне на отопление за хвалии, което служи и като поставка за хавлиите
  • Смяна на тоалетната в нов плаващ стил
  • Модернизиране със стъклена вратичка за душ, което е следващата идея за малка баня

4. Добавете безрамкова стъклена вратичка за душ към вашата малка баня

Ето един малък съвет за дизайна на банята, който може да не звучи добре за традиционалистите: разкарайте ваната и добавете модерен душ, обграден от безрамково стъкло. Това е чудесен начин да спестите тонове пространство в малката си баня. Безрамковата стъклена врата може да е по-скъпа от завеса за душ, но определено ще бъде по-трайна. Да не говорим, че ще отвори пространството и ще добави стойност към вашия дом.

Не сте готови да се откажете от ваната? Все още можете да добавите безрамково стъкло или ограждение за вана.

5. Бъдете луди в избора на настилка и шарка за своята малка баня

Повечето дизайнери казват, че тъмните цветове или ангажиращите шарки не са добра идея в малко пространство. Помислете отново. Силните мотиви и текстури придават дълбочина и игра на пространството, създавайки илюзията за повече размер и живот.

Очаквайте скоро нашата част втора в нашата категория идеи за баня.