Част 2 – Има революция в дизайна на малките бани и вие ще се влюбите в тези разбиващи правилата тенденции

Уморени ли сте от малката, тъмна и скучна баня? Готови ли сте най-накрая да преразгледате това? Е, няма по-добро време, за да придадете на малките си бани свеж вид. Дизайнът на малки банята най-накрая излиза от стетротипната комбинация ванатa, мивката, огледалото и тоалетна.

Най-новите дизайнерски идеи за малки бани са свежи и революционни, преосмислящи това, което всички ние очакваме да видим като дизайн на банята. Стенните тоалетни и мивки се противопоставят на гравитацията. Вратите на шкафа са изчезнали. Смела текстура и шарки заемат пространството в малката баня. Пригответе се да нарушите някои правила и да отворите съзнанието си за това как трябва да изглежда вашата малка баня със следните девет концепции. Първите пет можете да ги намерите в нашата първа част.

6. Монтирайте всичко на стените и захвърлете вратите

Ключовата дума при проектирането на малка баня за 2017 г., а и след това е: плаваща. Плаващо е всичко, включително и тоалетната. Това е чудесен начин да направите почистването по-лесно, когато имате достъп до пространството на пода. Да не говорим, че пространството изглежда по-голямо, защото нашето око е склонно да преценява пространството, като анализира площта на пода. Можете също така да увеличите ценното пространство на стената, което често остава празно. И нека бъдем честни, изглежда доста свежо и готино!

7. Отворените кубични шкафове не са само за малки деца

Време е да разбиете стените (или да добавите нови) за кубичните шкафове. Вградената кутия за стена е гениален начин за добавяне на интегрирано съхранение в малка баня без да се жертва пространство. Известно е също като ниша или вградена ниша.

Зад стените на банята, между шпилките, е достатъчно да се създаде полезно пространство…

Не искате да разбивате стените? Намерете нови начини за добавяне на кубични шкафове в малката си баня, като добавите рафт, монтирате стена на плаващ кубичен рафт или изберете шкаф с отворени рафтове за съхраняване на допълнителни вещи, както е показано на банята отдолу.

8. Огледала вместо стени

Огледалата вършат невероятна работа, създавайки илюзията за повече пространство. Искате ли да добавите повече пространство за вашия дизайн на малка банята? Тогава добавете още огледала, подобно на вдъхновените изображения по-горе.

Вижте нашите любими огледала за баня:

9. Добавете повече черно към вашето бяло

Като цяло бялата баня се чувства по-светла и по-лека, но може да изглежда малко студена или да ѝ липсва дълбочината, която окото ви регистрира като пространство. Добавяйки черен цвят към вашата баня, под формата на черни стени или черно-бял дизайн на плочките или черен таван, това ще добави „POW!“  ефекта, за който вашата баня си проси.

Коя от тези нови тенденции за дизайн на малката баня сте готови да изпробвате?

Търсите информация за вашата всекидневна, можете да намерите много информация на нашата страница идеи за дневна/всекидневна.