Какво е нужно да имате предвид за ремонта на покриви?

ремонт на покриви

Грижата за един имот се състои и в това да се извършват ремонтни и монтажни дейности, които са потенциално ефективни от гледна точка на подобряването на условията за живот. И ако вече сте удовлетворени от реновирането на банята или кухнята навярно е време да помислите за наемане на екип за ремонт на покриви. Всъщност покривната конструкция е основна част от всеки обект и правилното изпълнение и поддържане е гаранция, че обекта ще функционира съобразно вашите нужди и очаквания. Именно заради важността на покрива и огромната му роля за създаване на перфектни интериорни условия днес ще обърнем малко повече внимание на ремонтните дейности за неговата поддръжка.

Основна информация относно ремонтните мероприятия

Сигурно се питате как възниква необходимостта от използването на такъв вид услуга. Реално един качествено направен покрив има експлоатационен срок от 10 години. Това разбира се не означава, че на петата няма да се наложи някакъв козметичен ремонт. Предвид това, че е изложен на сериозно натоварване идва да покаже, че различни климатични условия могат да бъдат основна причина за повреди, които биха предизвикали течове, навлизане на влага в имота или други.

В зависимост от спецификацията на имота имайте предвид, че неговата издръжливост е различна като време. Такива с битумна изолация са с максимален гаранционен срок от 10 години, което означава, че след този период е препоръчителна смяна на покривната облицовка. Друг широко разпространен тип покриви са тези с керемиди. При тях издръжливостта може да достигне 30-35 години стига да се извършва периодично подреждане или смяна а някоя от счупените.

Една от най-новите технологии е полагането на ПВЦ мембрана. Става въпрос за покривно покритие, което е изключително устойчиво на натоварване и е с гаранция за експлоатация до 50 години.

Всеки тип покрив би могъл спрямо преценката на майстора както и спецификацията на сградата да бъде ремонтиран с подходящото покритие. Въпросът е в това да се инвестира в такъв тип услуга, която да осигури качествено изпълнение и ефективен ремонт на остарелия покрив. Професионално проведеното мероприятие ще осигури:

 • Дълъг експлоатационен период на имота;
 • Без риск от щети при проливни дъждове и други екстремни климатични промени;
 • Максимална ефективност и отлична изолация на обекта с оглед оптимизиране на температурите през лятото и зимата в помещенията.

Определено си заслужава да се инвестира в професионален ремонт, тъй като по този начин ще си спестите куп главоболия.

Етапи

ремонт

Няколко са етапите, през които преминава ремонтната услуга. Те се определят най-общо със следните стъпки:

 • Оглед, при който се прави анализ на пораженията върху покрива;
 • Съставяне на оферта съобразно спецификата на дейността и използваните за ремонта материали;
 • Определяне на срокове за извършване на услугата;
 • Гаранции.

Според това колко мащабен ремонт ще се прави всяка една от стъпките би имала различно измерение. Съвета на професионалистите е да действате бързо и адекватно и при първи симптоми да реагирате с наемането на екип за профилактика или ремонт на покрива. Така разходите ще бъдат много по-малки отколкото вероятно би била офертата при наличие на щети, които да наложат цялостна смяна на покритието, конструкцията или други по-мащабни дейности.

Правилната оценка е в основата на това каква ще бъде крайната една на услугата, така че колкото по-рано предприемете мерки то толкова по-ниска ще е стойността на ремонта.

Как се избира екип

На първо място търсете фирма. Само така ще можете да си търсите правата в случай, че не сте доволни от услугата. Бригадите, които предлагат по-ниски услуги не са надеждни, тъй като те обикалят цялата страна и не е ясно какъв е опита им в провеждането на такива работи.

Основните критерии, които е необходимо да приложите при подбор на екип за ремонт на покриви са:

 • Доказан опит;
 • Обекти, които за напълно завършени и собствениците дават отлична оценка за услугата;
 • Гарантират качество;
 • Разполагат с достатъчно квалифицирани работници;
 • Цените са нормални и достъпни.

Не подценявайте ремонта на покрива, защото от това зависи цялостната защита на имота от външни влияния.