Кои са важните принципи при избиране на офис стол?

стол

Столът в офиса се оказва изключително важен атрибут. Не само защото придава елегантност и естетичност на интериора, но това, с което изделието се характеризира са отличните му качества, които спомагат за извършването на различни трудови дейности без значение от продължителността и интензитета на работата, която следва да се извърши. Подбора на офис столове се оказва сложен момент особено за предприемачи, които държат на здравето и удовлетворението от страна на хората, които работят за тях. Затова акцента днес ще насочим към най-съществените моменти, които са пряко свързани с това да осигурят идеални работни условия.

Ергономия – създайте оптимална грижа за тялото

Със сигурност това, което би ви впечатлило са удобствата, които един елемент за обзавеждане в офиса може да осигури докато работите. Задачата на всеки добър шеф е не да обзаведе красив офис, с който да прави впечатление на клиенти и партньори, а да подсигури на служителите си наистина ергономично мебелиране, което да се погрижи за продължителния и изморителен работен ден за удобството на служителите.

Колкото по-качествени създаващи комфорт са елементите то толкова по-заинтересувани да свършат работата си качествено ще бъдат и самите трудещи се. Когато има отношение към хората, които движат бизнеса ви то това е показателно за повишаването на производителността.

Момента на подбор на офис столове е пряко свързан с това да се осигурят ергономия и стабилност на лумбалната опора. Под най-голямо напрежение е подложен именно гърба, а при положение, че стоене дълго време е на нестабилен стол то това води до сериозни болки, които се разпространяват от горната част на гърба и достигат до кръста и долните крайници. Затова е съществено да се обърне внимание на:

  • Регулирането на ъгъла на облегалката;
  • Леко пружиниращо действие при облягане до постигане на желаната позиция на горната част на тялото;
  • Сигурност и опора с цел да се намали напрежението от дългото стоене на стола.

Ергономичната функция при съвременните модели офис столове е една от най-важните. Именно на нея се разчита за да се подсигури удобство за тялото.

Фантастично креативни дизайни

офис стол

Стандартните офис столове, които навярно помните от преди десетилетие не се отличават с кой знае какви естетични особености. Да, те са сравнително добри от гледна точка а комфорт, но заговорим ли за модернистичен облик са далеч от представите ни за модерно обзавеждане.

Не е поверителна информацията, че днес дизайнерите на столове за офис влагат огромен ресурс от умения и способности, грижат се за креативния подход и новаторство при създаването на впечатляващи, изискани и стилни модели. Всеки проект и съобразен с адаптивността на елемента в различните интериорни дизайни така, че да може да се постигне една наистина елегантна и уникална атмосфера. Истинско удоволствие е да се работи в такава среда предвид очевидните предпочитания на клиентите да заложат именно на по-новите, различно изглеждащи и предизвикателни визии. Част от акцентите, които подчертават новаторството при създаване на съвременни продукти са:

  • Съчетаване на дърво с кожа;
  • Уникално здрави основи от ковано желязо;
  • Стъклени подлакътници;
  • Възглавнички за кръста и главата.

Разбира се друг детайл са свежите тонове на тапицериите, които са доста авангардни и се предлагат дори модели с пищни щампи.

Защо не бива да щадите ресурс за качествени работни мебели

Ако сте осъзнали потребността от добри и качествени офис столове то това е показателно, че няма да пощадите средства за покупка на нови мебели. Тъй като мястото за сядане е сред най-натоварените е редно да се вземат под внимание всички онези фактори, които са решаващи за удобството и удовлетворението, което клиентите ще изпитат. Не щадете ресурси, тъй като всеки вложен лев се изплаща многократно с:

  • Отличната работа на служителите;
  • Перфектно здравословно състояние на ползвателите;
  • Предоставяне на най-добри условия за повишаване производителността.

В сайта на магазин Арена всеки, интересуващ се от удобни и качествени модели офис столове може да изберете креативен и иновативен вариант.