Нов метод за откриване на течове пести време и разходи

вик проблеми

Човек не бива да си казва, че дома му е имунизиран от сериозни ВиК аварии, тъй като е от типа ново строителство и се предполага, че тръбите са нови, здрави и няма как да възникне предпоставка за теч. Много собственици на нови жилища в София въобще и не предполагат, че дори при наскоро построени сгради са възможни подобни инциденти. И дори сградата да е още в гаранция то едва можете да очаквате бърза реакция от страна на строителя и изпълнителя на част ВиК за отстраняване на възникналите аварии. Какво да направите при съмнение за наличие на скрит теч в новия ви дом в София. Днес ще ви представим решение, което ще реши бързо и кардинално проблема.

Запознайте се с екипи, които извършват апаратна диагностика

 За течове откриване София е важно да селектирате онези специалисти, които реално могат да ви помогнат в борбата с точната локация на теча. Всъщност в основата на това е да се установят конкретните симптоми, които биха ви навели на мисълта за съществуването на теч т.е, не всяко повишаване на сметката на вода например, както сигурно си мислите, е  причина за възникване на скрит теч. Ако се наложи да платите повече вода то това може да означава, че е дефектирал водомера, а не означава, че на всяка цена има пробойна някъде в тръбите и водата тече безконтролно. За да наемете специалисти за откриване на течове от София е добре да следите освен за повишаването на сметките на водата и за други симптоми като:

водопровод
  • Повишено нива на влага в мокрите помещения;
  • Поява на мухъл и плесен;
  • Кондензиране на вода на места, където има тръбен път;
  • Нетипична миризма на мокрота, затрудняваща дишането и т.нат.

И ако за капак имате и доста по-високи сметки за вода от предходния месец то ето, че имате достатъчно причини и аргументи да наемете специалисти, които разполагат с апарати за диагностициране на скрити течове.

Защо апаратна диагностика

Къртенето от години не се прилага като техника, с която се локализират течове. Дори при потенциални аварии с обществен водопровод все повече ремонтни фирми залагат на уредите, с чиято помощ откриват сериозни  и по-мащабни проблеми и течове.

Причините да се прилагат модерни, съвременни апарати, с чиято помощ се установява мястото на теча са обясними. Голям процент от екипите, които предлагат такива услуги за откриване на течове в София и региона разчитат на съвременната техника, защото:

  • Локацията на аварията се установява изключително бързо и в момента на обследването;
  • Не се налага прилагането на никакъв физически труд и усилия, с които да се направи прецизно установяване на проблема;
  • Апаратите са ефективни както за големи пространства така и за места с труден достъп;
  • Това е най-евтиния доказан метод за откриване на ВиК проблеми;
  • В зависимост от прилаганите апарати се гарантира точност между 95 – 98 % прецизност;
  • Не е нужно водопроводчика, който прави обследването да има опит, тъй като уредите са лесни за експлоатация и употреба при всякакви условия.

Сами се досещате защо все повече водопроводни екипи от София инвестират в такава сигурна  и надеждна техника, която се превръща в пръв помощник в откривателните мероприятия.

Няма никакво значение дали сте собственик на новопостроен имот или такъв, който е от типа старо строителство. Няма гаранция, че в дома ви е се появи теч, който би могъл да нанесе сериозни материални щети. Със сигурност възможностите, които днес опитни водопроводчици от София предлагат са много, но сред най-ефективните начини за бързо, евтино и прецизно локализиране на авариите се използва така наречена апаратна диагностика. Това са уреди, които подпомагат работата на водопроводчиците и гарантират оптимално прецизно и коректно отстраняване на възникналия теч.