Нужен ли ни е професионален монтаж за бойлер

монтиране на бойлер

Най-добрия вариант за осигуряване на топла вода в неограничено количество е да се възползвате от услугите на Топлофикация София. За домакинствата, които са свързани с ТЕЦ-а определено е въпрос на комфорт да използват непрекъснато топла вода за битовите си нужди. Но новите жилищни кооперации и сгради в столицата не винаги са с опция доставка на топлина и вода от ТЕЦ-а, така че тук е важно да се намерят други алтернативни варианти като газифициране, бойлер или слънчеви колектори. Може би като най-достъпен и лесен модел за осигуряване на топла вода за битови нужди е монтирането на бойлер в банята или друго мокро помещение. Електроуреда е сред най-масовите, с които наистина е определящо да се осигури ефективност, качество, гаранция за бързо затопляне на вода, която да се ползва от домакинствата. Но тук има една много важна особеност, а именно защо е важно да се подсигурим с професионален водопроводчик, който да извърши инсталирането на уреда?

Бойлера – важния за дома уред

Като видово многообразие бойлерите се предлагат в разнообразни модели. Те могат да бъдат с различен литраж и в зависимост от начина на закрепване да са хоризонтални или вертикални. Съществуват и така наречените проточни бойлери, които веднага нагряват водата и не се нуждаят от допълнително време за да се стопли тя до определена температура. Независимо от какъв модел обаче ще се възползвате то е повече от ясно,  че услугата монтаж на бойлер София е желателно да бъде извършена от квалифициран специалист. Защо се налага това? Ето ги отговорите, с които е добре да се запознаете:

  • Бойлера е сложен уред и да се извърши правилното му закрепване и свързване с инсталациите е много важно да се използват професионални, квалифицирани водопроводчици и електротехници;
  • За да важи гаранцията обикновено поне 5 години много от производителите изискват монтажа на уреда да бъде извършен от лицензирана фирма;
  • С професионалното поставяне, свързване и закрепване на бойлера си гарантирате спокойствие и ефективно функциониране на електроуреда безаварийно и за дълъг период от време.

Само малка част са тези мотиви от структурирането и изискването да се възложи монтирането на бойлер в апартамента ви в София.  За да се намали риска от аварии и да се наслаждавате на удобството да ползвате топла вода винаги, когато се нуждаете от такава е добре да последвате препоръките ни за инсталиране от хора с опит, за които е приоритетно да бъдат спазени всички изисквания според инструкциите на производителя.

Важни етапи при монтирането на бойлер

Изяснихме факта, че е важно да се вземат под внимание квалификацията на специалистите, които ще монтират бойлера. За да се гарантира сигурност и здравина както и надеждност на електроуреда при работа то определено е важно да се вземат под внимание стриктно изпълнение на етапите по неговото инсталиране:

бойлер
  • Проверка на крепежните елементи, които са включени в комплекта;
  • Избор на правилно място за монтаж на бойлера в зависимост от техническите му специфики – дали е вертикален или хоризонтален, дали стената е носеща, дали е с опция монтаж на таван и т.нат.;
  • Анализ на захранване с вода и електричество;
  • Спазване на инструкции за заземяване и безопасност при работа на уреда;
  • Монтиране на възвратен клапан;
  • Тестване;
  • Попълване на гаранционна карта.

Нито една от изброените стъпки не бива да се подценява. Все пак става въпрос за уред, който наистина има решаваща роля за това в дома ни да се ползваме от удобството от крановете н ида тече топла вода. Безопасността е на първо място и свързването с електрическите и водопроводната инсталации задължително трябва да се проведе съобразно спецификата на уреда и неговите правилни експлоатационни показатели. За София едни от най-добрите в бранша са Хидро Старт. Така, че при нужда от монтаж на нов бойлер или ремонт на стар можете да се обърнете към водопроводчици с опит и нужната компетентност.