Плотовете за вграждане – няколко ценни съвети за правилен избор

плот

Кухненското преоборудване и ремонт е сред разходите, които не се определят като незначителни. Като се има предвид високите цени на пазара, както и многообразието това действително затруднява повечето клиенти, за които липсата на достатъчно информация би било наистина повод за притеснение. А уредите определено са детайлите, които са свързани с адаптивност, функции и приложените, което на практика изисква да съсредоточим вниманието си към такива насоки и съвети, които са реалистични и приспособими към индивидуалните ни критерии. Основен и много съществен електроуред в кухненската зона за котлоните. В съвременните кухни те са известни под понятието плотове, но не какви да е а във вариант за вграждане. За да определим и конкретизираме правилния си избор наистина главна роля тук биха заели анализите и коментарите на потребители както и професионалните напътствия на производители и консултанти в търговските обекти.

Опорни точки при избор на плот от ново поколение

Със сигурност и вие искате кухнята ви да е модерна и съвършено практична. Това налага да се спрете на такива плотове за вграждане, които наистина си струват. Уреда от този ранг се ползва ежедневно и поради това е приоритетно да се потърсят модели и видове, които са доказани, гарантирани са като издръжливост и дълголетие, а освен това няма да попречат и на желанието ви да оборудвате мечтаната и подредена кухня. Представяме ви някои важни акценти, които биха свели избора ви правилен и приемлив вариант:

  • Електрически стъклокерамичен плот ( двойка или четворка котлони)

Това са супер адаптивните стандартни решения, които се предлагат в компактни размери. Повърхността на този плот е изключително лесна за почистване. Дизайна е ергономичен и леден за ползване, тъй като притежава сензорно управление. Без издатини, напълно гладка повърхност, сливаща се с основния термоустойчив плот. Функциите при тези плотове могат да варират, но една то най-главните и предпочитани от клиентите е системата за защита от деца. Стъклокерамичните плотове разполагат със системи за прегряване, което ги прави супер удобни за домакините, които се улисват в любимия си сериал. Тук ястията не загарят, защото след известен период на работа котлоните се самоизключват;

Това са ново поколение кухненски плотове, които доста агресивна настъпват на пазара. Те имат не малко предимства като част от тях препокриват обикновените стъклокерамични варианти. Фантастичната и невероятна визия тук няма как да не бъде забелязан. Както и по-горе визираните плотове и тук лекотата при поддръжка е на лице. Touch контрол, таймери, функции, които улесняват употребата им, бързина при загряване и предаване на топлината на съда, икономични и екологични – какво повече бихте пожелали от новия си витокерамичен плот?;

  • Газови и комбинирани плотове за вграждане.
газов котлон

Заради това, че все повече домакинства се газифицират заради ниските енергийни разходи на ползването на природен газ е честа практика и плотовете за вграждане да бъдат с газови горелки. Напълно икономични, стилни и модерни са продуктите, които комбинират в себе си индукционен електрически плот и газово захранване. Набора от функции тук са свързани както с електрическата така и газовата горелка като се цели пълна безопасност и икономичност.

  • Индукционни плотове за вграждане. 

Сравнена с обикновената технология при стъклокерамичните плотове моделите с индукция имат редица преимущества. Нагряването става два пъти по-бързо, поради това, че се насочва конкретно към съда. Тук няма топлообмен, който да отчита каквито  и да било загуби. Електромагнитното поле действа светкавично, което прави тези плотове още по-икономични и енергопестяващи. При работа с такъв котлон няма шанс да се изгорите, защото топла е единствено зоната под съда, а отстрани е напълно студена. При индукционните плотове производителите отново залагат на сензорен контрол, което е максимално лесно  и удобно. Проблема с почистването тук също е решен, тъй като дори да попадне капка от храна върху плота тя няма как да загори, поради факта, че е напълно студен.

Това са иновационните и модерни варианти, които днес се предлагат на пазара. За да изберете идеалния е добре да се запознаете с предимствата и недостатъците им. Това със сигурност ще създаде предпоставка за правилния подбор.

Параметри и специфики

След като уточнихме типа на плотовете за вграждане, които предизвикват интереса на клиентите със своите качества е време да се съсредоточим и върху някои физически данни:

  • Размери

Стана ясно, че като параметри плотовете за вграждане се предлагат в стандартни габаритни размери – двойка котлони както и четворка (тук могат да се разположат три котлона в зависимост от модела на плота). Всяка кухня е със специфична площ  и според това дали е малка или по-голяма можете да заложите на такъв плот, който се адаптира най-правилно към интериора. от изброените вариации по-горе се предлагат както плотове двойка така и четворка;

  • Марки  и модели

Почитателите на определени марки могат да се насладят на богат избор. едни от най-утвърдените и  доказани на пазара в световен мащаб представят уникални произведения на изкуството, с които ще превърнете кухнята в стилно и красиво местенце;

  • Цени

Както всеки друг кухненски уреди и тук е добре да си определите максимален бюджет. Стойностите на плотовете за вграждане стартират от около 200 лева и могат да стигнат до няколко хиляди. Въпрос на финансова политика и възможности е към кои бихте проявили интерес.

Плотовете са необходимост за всяка модерна кухня. Избирайте ги с внимание и усет към детайлите.