Добър вариант ли е обзавеждането на хола с бюфет

бюфет

Когато говорим за обзавеждането на всекидневната и хола то можем да приемем различни подходи, с които да създадем една приятно и уютна атмосфера. Освен традиционните мека мебел и секции днес водещи интериорни декоратори и дизайнери акцентират на по-артистични и олекотени варианти за организиране на тази основна зона за семейни сбирки. Модерни бюфети, шкафове с витрини, ТВ модули са в основата на това да се отървете от мащабното и твърде завладяващо обзавеждане и да въведете една съвременна и максимално олекотена концепция. С какво тези мебели са по-добри предстои да ви разкажем в следващите редове.

Замяната – пътя към елегантния холен интериор

Не е за пренебрегване идеята за възможността, която бюфетите и шкафовете с витрини предоставят на хола ви. Когато замените стандартната секция именно с тези стилни и елегантни компоненти ще осъзнаете, че хола ви може да изглежда и по-друг много по-възприемчив начин. Не е нужно зоната за отдих да бъде запълнена с всякакви мебели, които могат да се окажат не толкова функционални. Да си имате дрешник или гардероб в хола вече не е модерно. Ако търсите новаторски подход за разнообразяване на интериора тук то можете да с възползвате от минимализма, който е гарантиран именно от идеята за подмяна на секцията с бюфет.

Ползите от това действие не са малко. Избирайки мини мебелирането получавате:

 • Повече свободно пространство;
 • Съвременен облик на интериора;
 • Зоната ще придобие много повече спокойствие и ще гарантира комфортния ви престой.

Лекотата, с която ще подчертаете пространството няма как да не ви допадне при положение, че до момента сте имали с една тясна ивица за преминаване, която не е била достатъчна. Разкрийте потенциала на модерния си хол, избирайки бюфет или малък шкаф с витрини.

Особености на модерните бюфети

шкяф с витрини

Самия термин е с френски произход. Той се е използвал като определение за мебел, която се използвала като маса за сервиране, шкаф за подредба на различни съдове. Всъщност доста широк обхват на употреба в бита е имала тази мебел, но в наши дни все по-често се приема като средство, с което успешно биват заменяни по-големи мебели от типа на стандартната холна секция.

Особеностите, с които се характеризират съвременните колекции се отнасят до:

 • Компактни размери;
 • Елегантен дизайн;
 • Многофункционалност;
 • Адаптация;
 • Отлична вместимост.

Наред с ключовите предимства, които провокират клиентите да изберат именно бюфет вместо стандартно обзавеждане за хол са в основата на това днес мини моделите да се радват на огромен интерес. Характерните дадености на тези мебели са впечатляващи  именно модерния почерк, който носят с присъствието си са във фокуса на домакинствата, които търсят разнообразието и динамиката в интериора.

Многообразие от идеи

Няма как да не се възползвате от идеята за отлична холна зона, в която с удоволствие да каните приятели и близки. Определящо за много клиенти е това, че при бюфетите се предлага асортимент от възможности, които класифицират тези мебели като удобни и многофункционални. В раздела от предложения на онлайн магазин Арена се предлага пълна гама от:

 • Със стъклени плъзгащи се витрини;
 • Модели с открити рафтове;
 • Тип нисък шкаф с витрини;
 • Изработени от масивна дървесина, ПДЧ или МДФ;
 • Богат асортимент от цветове и други.

Със сигурност хола ви ще изглежда много по-динамичен и прекрасен обзаведен с бюфет отколкото със секция. Понякога една дребна промяна носи особено очарование и уют. Затова е приоритетно не просто да се осигури идеална атмосфера с продукт, който е достатъчно голям и с добра вместимост, а да се подходи с финес и да се подобри стайлинга на зоната така, че действително да е зашеметяващ.

Модерните бюфети освен изброените качества и удобства, които са в готовност да ви предоставят са в състояние да осигурят и уникално излъчване на достъпна цена.