Кои са основните тънкости при избиране на секция за хол

секция

Създаването на приятна и стилна обстановка в едно от най-натоварените помещения у дома, а именно хола налага да бъдат следвани определени правила. Те са свързани основно с факта, че мебелирането тук е нужно да бъде качествено и здраво, да е удобно и наистина да впечатлява с визуалните си ефекти. Дори холната секция е важно да се подбере така, че да напълно идеална, вдъхновяваща и придаваща завършеност на пространството по всички показатели. Какви критерии и изискания е необходимо да приложите при покупката на този компонент за да изпълните целта си и зоната за събирания и отдих да придобие прекрасен и изтънчен вид? Благодарение на предложенията за холни секции Арена днес ще предложим някои тънкости, от които да се възползвате за да реализирате идеите си.

Синхронизирайте дизайна на секцията с останалите мебели

В основата на обзавеждането на хола е меката мебел. Предвид ролята ѝ е логично тя да заема най-голяма площ. Но разбира се това не е достатъчно за да осигурите цялостно и приятно излъчване на помещението. За целта не е без значение на каква холна секция ще се доверите с оглед на това да се хармонизира и усъвършенства интериора така, че напълно да задоволи вашите очаквания.

Съвета, който дават дизайнерите е свързан с това секцията да е перфектно адаптираща се към избраната концепция т.е. тя да бъде избраната съобразно особеностите на останалата мебелировка според:

 • Използваните материали за направата на мебелите;
 • Следване на идентични геометрични форми;
 • Фокус към пасващи си цветове като основните не бива да бъдат повече от три;
 • Стила на секцията да бъде съобразен с този на останалите интериорни продукти, позиционирани в пространството.

Смесването на дизайни и стилове обикновено води до интериорен кич, а със сигурност не бихте желали да постигнете този ефект, нали! Именно поради това подбора на идеалната холна секция е редно да бъде съобразен с изложените фактори и особености, които ще превърнат зоната за отдих в спокойно и прекрасно местенце.

Видово разнообразие

холна секция

И помощните мебели като холните секции се представят в богат асортимент на пазара и доказателството за това ви очаква в каталога на онлайн магазин Арена. Ключовите принципи, по които се класифицират тези мебели се отнасят до:

 • Пропорции. Размерите са най-разнообразни и хубавото в случая е това, че имате възможността да изберете онези от тях, които са оптимално приспособими и адаптиращи се към квадратурата на стаята;
 • Начин на позициониране. Съвременните решения са изключително гъвкави и затова за клиентите не е изненадващо, че производителите предлагат опция за стенен монтаж, подово позициониране както и ъглови модели, които пестят безспорно площ;
 • Брой на елементите. Готова цяла секция ли предпочитате или на модули? Отговорът е важен от гледна точка на това дали ще можете да си осигурите идеална приспособимост и адаптация на секцията. По-голяма гъвкавост и опция за индивидуално конфигуриране предоставят именно модулните системи.

Асортимента при секциите е огромен. Те могат да бъдат малки, големи, модерни, модулни, универсални и всякакви други. Въпрос на индивидуална преценка е в кое от предложенията ще инвестирате.

Когато цената е водеща за крайното ви решение

Ако за едни клиенти е от значение новата холна секция да бъде ефектна и практична то други поставят като основен мотив за избор цената. Всъщност търговци отчитат, че поне 40 % от потенциалните купувачи инвестират не в качествата на даден модел, а в това, че той им пасва като цена.

Определянето на бюджета е нещо съвсем естествено и съгласно финансовите си възможности потребителите не случайно търсят:

 • Промо оферти;
 • Изгодни цени;
 • Евтини мебели;
 • Разпродажба на холни секции.

Уговорката тук е, че в никакъв случай евтиното не бива да бъде с ниско качество. Онлайн магазин Арена е наясно с критериите на своите клиенти и представя на вниманието им огромен избор от възможности, които да ви допаднат не камо като визия, но и оферта.