Меката мебел – обзавеждането, без което не можем

диван

Трудно бихме си представили обзавеждането на дома без мека мебел. независимо на кой от вариантите ще заложим то нейната роля е една – да ни осигури уют, мекота, удобство, зона за релакс. Дали обаче всички варианти, предлагани на пазара биха били приемливи и адаптивни за нашите нужди и очаквания? Разбира се, че модерната дневна и хол имат специално значение за домакинствата. За да бъде превърнат интериора в желания кът на първо място  е важно да се запознаете с основните приоритети и положителни качества на всеки вид мека мебел. само така крайното решение би било приемливо, удовлетворяващо и изцяло покриващо личните ни критерии.

Видове мека мебел, подходяща за дневна

Хола или дневната както  е модерно напоследък да се нарича тази зона се ползва еднакво ефективно от цялото семейство. За да изберете практична и адаптивна мека мебел е много важно да имате предвид следните специфични анонси:

 • Колко души обичайно ползват меката мебел?;
 • Обичате ли да каните гости?;
 • Какво е основното предназначение на меката мебел?;
 • Какви функции е важно да има обзавеждането – релакс, ракла, сън и т.нат?.

Това са основни въпроси, които ще дадат правилна насока по отношение на вида на меката мебел, която имате намерение да закупите. Мека мебел всъщност откриваме в няколко разновидности и когато се касае за избор на домашна такава е добре да имаме предвид, че най-адаптивни са:

 • Ъглови, разтегателни дивани

Производители  и търговци отчита изключително висок ръст на продажбите на тези мебели. Определено един ъглов диван се оказва доста адаптивен и освен, че е приспособим в малки дневни и холчета то неговата роля в просторната дневна също не е за подценяване. Освен, че разполага с разтегателен механизъм ъгловия диван ще ви предложи и място за съхранение на багаж, домашен текстил и всякакви други битови вещи;

гарнитура
 • П-образни, разтегателни дивани

Това са по-големите братя на ъгловите дивани. Наистина са класно и луксозно решение, с което да декорирате и оптимизирате просторната си дневна. Изумително е да се наслаждавате ежедневно на такава мека мебел, той като тя ще ви предложи наистина невероятно разумни решения по отношение на осигуряването на почивка за всеки член от семейството ви. Както и при ъгловите тук също не липсват редица функции, които да ви накарат да се чувствате като специални гости в собствения си дом;

 • Холни гарнитури

Гарнитурите не са отживелица както вероятно много от вас ги приемат. Те са красива и елегантна алтернатива, която можете да използвате за аранжиране на дневната или хола в еднофамилната къща. Изключително естетично и приятно излъчване придават тези варианти за мека мебел, но е важно да знаете, че за да изпъкнат качествата на това обзавеждане е добре да разполагате с нужната площ. В противен случай ще се окаже, че стаята ще изглежда претрупано и неугледно;

 • Канапета

Наричат ги практичните симпатични мебели. При избор на канапе е добре да сте наясно с основните му функции. Те са малки и адаптивни и освен за домашните ни нужди биха били ефективно средство за декориране на салон за красота, офис или друг вид търговска площ. По-рядко канапетата се предлагат с много функции, тъй като основната им роля е да осигурят меко и приятно място за сядане;

 • Фотьойли, разтегателни

Фотьойлите са едни от допълнителните акценти, с които можете да допълните интериора в хола си. обикновено те се избират в случаите, в които апартамента ви не се отличава с особена квадратура, а имате нужда от допълнително място за сядане и сън. Разтегателните фотьойли са изключително функционални и наистина се приемат като един разумен и евтин вариант за допълване на интериорния облик.

Това са накратко някои от основните видове мека мебел, които са интересни и предпочитани от клиентите. Покупката им е необходимост, а избора се фокусира върху индивидуалните и лични критерии на домакинството.

С внимание към детайлите

След като сте определили основната част, а именно избора на конкретен модел мека мебел следва да се насочи вниманието ви и към онези не толкова важни, но пък специфични детайли. А това безспорно са:

 • Тапицерия или дамаска;
 • Гаранция и издръжливост на ежедневно натоварване на меката мебел;
 • Сервиз (при необходимост);
 • Цена, която да инвестирате в покупката на нова мека мебел.

Няма как да купите мека мебел и тя да стои неизползваема. Като една от любимите на всяко домакинство вероятно и вашите нови дивани, фотьойли и канапета ще бъдат подложени на екстремни натоварвания. Четирите акцента, които визирахме преди малко са в основата на това да изхарчите парите си разумно. Ако се нуждаете от здрава и износоустойчива мебел то въобще не  е без значение дали ще изберете тапицериря или дамаска от еко кожа, естествена кожа или водонепропусклива материя. Всеки момент в случая е важен, тъй като това ще гарантира максимално дълъг живот на обзавеждането, независимо от това на каква експлоатация го подлагате.

Дивани, канапета, холови гарнитури, фотьойли – бъдете безкомпромисни по отношение на тяхното качество и удобство, защото те са мебелите, които ще осъществят мечтата ви за съвършен домашен комфорт.