От значение ли е размера на кухненския плот и защо

плот

Организирането на пространството в кухнята наистина е важно да бъде съобразено с нуждите на домакинството. Подредбата, размера на компонентите и тяхното присъствие наистина са в основата на това да се гарантира идеалната и комфортна кулинарна зона. И тъй като тук няма маловажни детайли то е добре да се анализират всички онези възможности, които са в състояние да допринесат за индивидуалния ви комфорт. Кухненски плот всички размери – Мебели АРЕНА са акцента, върху който ще се фокусираме днес. Като интензивно натоварен и непрекъснато използван при всякакви домакински занимания е логично взискателността към този елемент да бъде на такова високо ниво.

В пълен синхрон с кухненските шкафове

Съразмерността в кухнята, а и не само играе съществена роля за максималното удовлетворение от всички онези действия, които се извършват в домашните помещения. Няма как плота да бъде твърде дълъг или пък тесен и да не пасва абсолютно точно на долните кухненски шкафове върху които се разполага. Затова още при проектирането на работните зони и избирането на вида и размера на шкафовете се определят и пропорциите на кухненския плот. Приоритетно е да се намери пълен баланс и да бъдат идеално интегрирани пропорциите по начин, който да е идеален и удобен за използване.

Синхронизирането на мебелите и оборудването създава цялостен и прекрасен образ на интериора. Действително подредбата и пропорциите са решаващи за това да се постигне:

 • Идеален ред;
 • Удобство;
 • Лекота;
 • Спестяване на пространство;
 • Достатъчно площ, която да позволява свобода на действията.

Затова е редно да се ръководите от синхрона и да се възползвате от онези варианти за подбор на плот, който напълно да ви устройва.

Разбира се, че когато се говори за размери на кухненския плот не се има предвид само това да е абсолютно съразмерим с дължината и дълбочината на шкафовете. Много решаващо в случая е да се обърне внимание на дебелината.

Как се определя правилната дебелина

кухненски плот

Причините да се фокусирате върху този така съществен критерии са напълно основателни. Когато човек инвестира в нови кухненски мебели и оборудване то се цели към покупка в перспективни и с дълголетно използване възможности. Затова дебелината на кухненския плот е в основата на това да се гарантира невероятно удобна и надеждна среда, в която с лекота да можете да провеждате своите индивидуални занимания.

Определянето на дебелината на този важен кухненски детайл се осланя на:

 • Размера на долните кухненски шкафове. Колкото по-голяма е дължината на кухнята то толкова по-дебел е препоръчително да бъде плота;
 • Брой техника и уреди, които ще подреждате на плота и ще използвате в ежедневието си;
 • Каква част от плота ще бъде използвана като работна зона и други.

Термоплотовете са наистина много решаващи за постигането на една завършена и прекрасна кухня, която да ви удовлетвори и улесни при работа. Затова не бива да пренебрегване основните размери както и дебелината, благодарение на която си осигурявате дълголетие и ефективна защита на долния ред шкафове от топлина или други механични повреди.

С възможност за избор онлайн

Магазин Мебели АРЕНА представя на клиентите си широк спектър от практични и качествени решения, които се характеризират с невероятната си устойчивост на топлина, натоварване, интензивна експлоатация. Хубавото на онлайн търговията на мебели и оборудване е в това, че се акцентира на всички онези удобства, които са в състояние да осигурят на клиентите идеалните условия за домакинстване.

Освен това друг основен приоритет, който е фокусиран върху вашите възможности са:

 • Разполагате с огромен избор от идеи и решения;
 • Поучавате най-добри оферти, от които да избирате;
 • Имате 24 часов достъп до всички онези продукти, които са в състояние да осигурят най-удобната и практична кухня.

С продуктовия каталог на магазин Мебели АРЕНА сте напълно облагодетелствани в избора си на практични и качествени изделия при най-добри условия за пазаруване.