Пет лесни стъпки за избор на подходящ матрак

матрак

Леглото е онова специално място, на което възлагаме отговорността за възстановяване на силите ни. Когато е настъпил момента за подмяна на някои основни компоненти като матрака, възглавницата и спалното бельо е очевидно, че ще проявим безкомпромисност така, че да можем да инвестираме в онези изделия, които са напълно приложими спрямо собствените ни нужни и потребности. Съветите, които ни се предлагат под формата на публикации и консултации от търговци и производители не са малко, което предполага, че можем да улесним решението си и да изберем най-удачните за нас продукти. Матраци с отлични качества, устойчивост, ергономичност и ортопедичност са предпоставка за здравословен сън и пълноценна почивка. Именно на тях ще обърнем внимание в следващите редове с цел да ви помогнем да откриете перфектното за вас решение.

Добър продукт на отлична цена – основна цел на потребителите

Няма спор, че всеки иска да получи за цената, която плаща наистина добро решение, което да му осигури идеални условия за отдих и почивка. Клиентите осъзнаха, че си струва да проявят взискателност към гамата продукти, които се предлагат в търговската режа и да се фокусират върху онези условия, които са оптимално ефективни спрямо потребностите на тялото им.

Когато на пазара се предлагат над 5000 модела матраци с различни размери, дизайни, вложени материали то това идва да покаже, че има защо да изпитвате несигурност и да сте затруднени при взимане на крайното решение. За да можете да се доверите на отлична възможност, която да осигури перфектни условия за отдих и здрав сън е време да представим осемте лесни за изпълнение и приложение съвети, които да подпомогнат покупката на нов матрак.

Индивидуални предпочитания

Те са първата крачка към постигане на целта ви. В случай, че сте взискателни то навярно списъка ви включва следните персонални критерии:

 • Удобство;
 • Модерна технология за производство;
 • Лесна поддръжка;
 • Качество;
 • Добра цена.

Визирайки индивидуалните си предпочитания ще можете да се фокусирате върху такъв вариант, който би ги покрил в максимална степен.

Ергономичен или ортопедичен

Втора съществена стъпка е да се дефинира степента на твърдост на матрака. Това е много голяма отговорност, тъй като тя има отношение върху усещането, което искате да постигнете. Колекцията от предложения, които са представени на пазара включват три основни варианта за твърдост при матраците:

 • Със средна твърдост.
 • Ортопедични – с високо ниво на твърдост;
 • Ергономични – с ниска твърдост.

Въпрос на физическа потребност е да определите кой от представените модели да изберете.

Подбор на правилния пълнеж

нов матрак

Третата стъпка е фокус към пълнежа. Главно матраците се делят на:

 • Плужинни. В тази категория влизат модели с цяло пружинно ядро, бонел или покет пружини;
 • Непружинни. Колекцията тук включва варианти от латекс, мемори пяна и друг мек пълнеж, от който е изработено ядрото;
 • Хибридни. Те са комбинация от слоеве, които се състоят от различни видове пълнежи.

Типа на пълнежа определя твърдостта на матрака.

С едно или две лица

Когато се касае за осигуряването на оптимално отлични условия и функционалност в спалнята е необходимо да се определи дали матрака да бъде еднолицев или двулицев. Този критерий има отношение към:

 • Спецификата на рамката на леглото;
 • Избор на продукт с оптимална здравина и качество;
 • Функционалност – наличие на повдигащ се амортисьор, чекмеджета и други;
 • Цена.

Въпрос на индивидуална преценка е да се фокусирате върху това дали модела да е с използване от двете страни или да бъде с вградена подматрачна рамка.

Цена – основен момент при придобиване на нов матрак

Определянето на бюджета често стои на първо място, когато става въпрос за осигуряване на приятна атмосфера и многофункционалност в спалния кът. Освен да е удобен, качествен и с опционално дълъг експлоатационен живот това, което е важно да подчертаем е, че не малък процент потребители залагат на ниските цени.

Пазара представя конкурентни оферти, така че винаги можете да се възползвате от онези, които са напълно приспособими спрямо финансовата ви възможност.