Основни видове бебешки кошари и изисквания при избор

кошара

Темата с подбора на бебешката кошара определено се оказва решаваща за бъдещите родители. Изборът е огромен, а само един единствен вариант би бил приоритетен за създаването на интериор, който да задоволи високите изисквания на родителите за създаване на безопасна и уютна среда, в която да отглеждате своето съкровище. Бебешки кошари от мебели АРЕНА се предлагат в богат асортимент. Днес ще ви запознаем с най-важната и адекватна информация, която се отнася до това как да инвестирате в правилния вид.

По какви критерии се избира бебешкото креватче

Мнозина се питат какво му е толкова сложното да се избере едно красиво бебешко легло. Всъщност не само по естетични принципи се подхожда при инвестиране в такива важни за детския интериор мебели. Емоционалния и интуитивния подход често вървят ръка за ръка, когато младите родители са поставени пред вземането на трудно решение.

Има неща, за които човек се учи в движение т.е. няма как да получи съвет от ментор или учител. Просто трябва сам да прецениш кое е добро и кое не, тъй като отговорността, която носиш към малкия човек е огромна. Това, от което е важно да се ръководят родителите за няколко съществени и очевидни неща:

 • Сигурност;
 • Безопасност;
 • Комфорт;
 • Удобство.

Когато модела бебешка кошара, която визуално ви е допаднала е в готовност да предостави перспективни и отлични условия то е очевидно, че следващите стъпки са от значение за покриване на тези четири ключови критерии.

Съня за бебето е важен за растежа му, а спането в собствено легло е въпрос на изграждане на усещане за самостоятелност и уединение. Не бива да свързвате спането с гушкането и желанието ви да сте близо във всеки един момент до своето съкровище. Безспорно това, което е решаващо са всички онези важни за изграждане на една личност действия безспорно преминават и през това да осигурите удобно и многофункционално легло.

Видове бебешки легла

Изборът, който ви очаква в каталога на онлайн магазин Арена наистина е огромен. В желанието си да инвестират наистина в качествени и функционални продукти родителите не пренебрегват възможността да се срещнат в детайли с продуктовия каталог, който им предоставят търговците. Разнообразието не е случайно и то е фокусирано върху ключовите критерии, които преди малко споделихме.

бебешка кошара

Особеностите, които разграничават и класифицират мебелите за спане на бебето се отнасят до:

 • Размери;
 • Ниво на безопасност;
 • Функционалност;
 • Материали за изработка.

Основните видове, които родителите предпочитат са:

 • Дървени кошари. Те са класика при бебешкото обзавеждане. Характеризират се невероятна устойчивост, здравина и гаранция за безопасност. Разполагат с огромен потенциал от възможности за съхранение на различни вещи;
 • Преносими. Това са така наречените туристически кошари. Известни са под това наименование, тъй като наистина се характеризират със способността си да се транспортират навсякъде, където имате нужда от отлични условия за сън на бебето;
 • За игра. Те наподобяват тези за сън, но са една идея по-големи, което реално позволява на родителите да ги използват и като защитено и безопасно място за игра;
 • Трансформиращи се. Това са висок клас кошари, благодарение на които можете да разчитате на перспективно обзавеждане, което в даден момент ще се превърне в единично легло.

Особеностите на интериора и неговата функционалност следва да съобразите и със  спецификата на стаята. Само така ще можете да сте сигурни, че инвестирате в най-добрата бебешка кошара.

Препоръки от специалисти

Що се отнася до професионалните съвети няма да ви спестим тези, които експертите споделят. А те се отнасят до:

 • Желателно е бебето да спи на по-твърдо легло;
 • Избягвайте моделите с решетки, в които може да попадне крайник и бебето да се нарани;
 • Използвайте омекотяващи обиколници;
 • Не оставяйте без надзор бебето за дълго време дори в кошарата за игра, от която не би могло да излезе само.

С подбраните от каталога на магазин Арена бебешки кошари можете да бъдете сигурни, че ще направите най-добрия избор.