Как да инвестирате в диван с отлични качества

диван

Диванът представлява основна мебел за всеки хол. Някак не си представяме оформянето на интериора без да разполагаме с удобен, красив и удобен тип мека мебел, превърнала се в любима на всички у дома. Има няколко основни неща, които потребителите е добре да знаят, когато са поставени пред взимане на решение, отнасящо се до инвестиране в диван. В днешната публикация ще изложим съществените моменти, които е важно да знаете преди да изберете новия главен компонент за обзавеждането на вашия холен кът. Дивани от Мебели АРЕНА се предлагат в различни разновидности, което идва да покаже, че има защо да се запознаете с качествата, видовото разнообразие и техническите особености на тези изделия.

Познания относно производството на меката мебел

Това, което виждаме като краен продукт е външния вид на продукта. Но всъщност малцина са наясно как точно изглежда дивана им отвътре. За да бъде стабилен и здрав имайте предвид, че всеки диван се състои от основа. Обичайно тя се изработва от висококачествен материал, който е масивна дървесина, обработена по специална технология, която да може да устои на натоварването. Товароносимостта на всеки един диван зависи изцяло от основата, върху която сядаме. Когато един диван е тежък и двама души трудно го повдигат то това означава, че не е щадена основа.

Леките модели са показателни, че има компромис с качеството и е очевидно, че няма как да се надявате на някаква феноменална устойчивост на натоварване. Хубаво е да се запознаете с основата на новия си диван. Поискайте документацията за продукта, в която точно следва да са описани вложените в изработката материали. В случай, че ще купувате от онлайн магазин е много по-лесно, защото потребителите има достъп до всички онези данни, които са пряко свързани със състава и вложените материали. Възможностите, от които е изработена основата са:

 • Бук;
 • Орех;
 • Клен;
 • Махагон за видимите дървени части;
 • Бреза и други.

Става въпрос за здрави и сигурни материали, които са изключително надеждни и функционални, с невероятна товароносимост и гарантиращи удобството ви.

Мекота и плътност на пълнежа

голям диван

Наричат ги мека мебел, защото когато седнете в тях изпитвате неповторимо удоволствие. Разбира се, че мекотата е особено важна при покупката на нов диван. Това би ви гарантирало приятно изживяване, нежност и грижа при почивка излегнали се на меката мебел. Знаете ли, че особено важно за отличната мекота е това, пълнежа да бъде с прилична плътност. Оптималните стойности са между 25 и 30 кг/куб.м. Тези стойности са особено важни, което показва, че има защо да се възползвате от такъв тип инвестиция. Безспорно това гарантира дълготрайност и износоустойчивост на изделието.

Компетентните мебелисти съветват своите клиенти да не правят компромис с пълнежа и винаги да търсят минимални стойности като:

 • Дебелина на височината на пяната минимум 12 см;
 • Не по-малко от 30 кг/куб.м плътност;
 • Опционално подсилване на седалките с мемори пяна с отлична приспособимост към формата на тялото и способност да възстановява формата си.

Добре е да предвидите модел с допълнителни възглавнички, което ще ви осигури опора на гърба и врата при различни позиции, които сте заели ползвайки дивана си.

Функционалност

Съвременните решения, които се предлагат от онлайн магазин Мебели АРЕНА определено се характеризират с отличната си функционалност. Наистина има такива модели, които са стандартни без особени екстри, но предвид перспективата и потенциала на възможностите на тези мебели е добре да вземем предвид някои важни функции като:

 • Възможност за трансформиране в легло за двама;
 • Подматрачна ракла за багаж;
 • Релакс механизми – повдигане на краката или спускане на облегалката;
 • Ниши за книги и списания;
 • Поставки за чаши и други.

Въпрос на визия, стил и конфигуриране на холния кът с естетичен и удобен модел е да изберете многофункционално решение от предоставените в търговската мрежа.