Топ 5 съвета при избор на мебели – препоръки от МебелМаг

трапезария

Когато собствениците на жилища купуват нови мебели, те обикновено вземат предвид само два фактора при вземането на окончателното си решение: цена и дизайн. Въпреки че те са важни, те не са единствените фактори, които собствениците на жилища трябва да вземат предвид, когато решават как да обзаведат пространство.

Ако се мъчите да намерите идеалното обзавеждане за Вашата всекидневна, спалня или друго пространство във Вашия дом, следвайте нашите пет прости съвета как да създадете комфортно пространство.

Изберете подходяща тема

Преди да започнете да търсите конкретни мебели, първото нещо, което трябва да направите, е да изберете подходяща тема. Вместо да търсите поотделно обзавеждане за кухня, хол и спалня, трябва да изберете дизайнерски стил и да го приложите във всяка стая в къщата. Модерното обзавеждане внася и комфорт. В онлайн магазините можете да откриете голямо разнообразие. С наличните мебели от МебелМаг можете да направите различни съчетания, в зависимост от това какви идеи имате, а ако нямате – да почерпите такива.

Обърнете внимание на текстила

След като сте избрали всеобхватен дизайнерски стил и започнете да пазарувате, следващото нещо, което трябва да имате предвид, е от какъв плат е тапицерията. Текстилът и текстурата на дивана, столовете или спалния комплект са изключително важен фактор, който всеки собственик на жилище трябва да вземе предвид. Това е така, защото определени текстилни изделия и текстури издържат по-дълго от други.

Помислете за оформлението на всяка стая

Размерите, осветлението, интериорният дизайн и квадратурата на всяка стая са изключително важни и трябва да се имат предвид. Например няма смисъл да купувате големи мебели за малка стая или малки – за голяма стая.

Цена

Цената е много важен фактор за Вашия избор, но невинаги е определяща. Все пак е добре да сте определили някакъв праг, до който можете да отделите пари за обзавеждане. Не се впускайте в необмислени покупки на супер скъпи, луксозни дивани и маси, защото невинаги високата цена означава, че продуктите са качествени. Бюджетните попадения също са много добри – във физическите магазини можете да намарите много мостри на страхотни цени.

Материал за изработка

Можете да предпочетете дървени мебели или пък такива от ПДЧ и МДФ. Дървените са с по-висока цена, но ще служат по-дълго време на Вашия интериор. Моделите от ПДЧ и МДФ пък са по-разнообразни на дизайни и цветове.