Каква хладилна витрина да изберем

Хладилните витрини и фризерите представляват уреди, предназначени за съхранение и излагане на хранителни продукти, които трябва да са в условия на ниски минусови температури. Предимно се използват в магазини и търговски обекти, предлагащи месни, рибни, сладкарски и млечни храни, полуфабрикати и различни видове алкохолни и безалкохолни напитки. Как обаче да направите правилния избор от онлайн магазин?

Къде се използват хладилните витрини

Приложение предимно намират в търговските обекти, големите хипермаркети, малките квартални магазинчета и по-рядко се използват в домашни условия. Удобството при хладилните витрини е това, че позволяват едновременното съхранение на продуктите в условия на ниска температура и тяхното излагане за продажба. Предимно служат за съхранение на хранителни стоки и напитки, нуждаещи се от ниска температура за дълготрайната им годност.

Какви видове се предлагат

Основно съществуват хоризонтални и вертикални хладилни витрини. Първите са предпочитани в търговските обекти, където се излагат различни меса и колбаси, маслени, млечни, рибни продукти и т.н. Особеното тук е голямата ширина и ниската височина. По този начин клиентите на обекта лесно могат да разгледат изложените храни и сами да изберат най-подходящите според тях. Стоката обикновено е покрита със стъклена преграда, така че да се ограничи физическият контакт на клиента с продукта, но визуално да е напълно достъпен.

Вертикалните хладилни витрини са предпочитани от различните обществени заведения, сладкарници, супермаркети. Особеното при този вид е колонната им вертикална структура, при която височината е по-голяма от широчината. Продуктите са изложени на рафтове един над друг, а цялостната стъклена предна повърхност позволява тяхното предварително разглеждане, преди отваряне на вратата.

На какво трябва да се обърне внимание при покупката

Изборът на хладилна витрина в никакъв случай не се свежда само до определяне на нейната външност и размери. Например съществуват малки модели за вино и за торти, както и по-големи за напитки, а дори и цели фризери. Ето още няколко особености при избора:

  • Обърнете внимание на размерите – след като определите дали хоризонтална или вертикална хладилна витрина ще купувате, трябва да съобразите и нейните размери;
  • Ако предлагате различни видове продукти, по-добре е да заложите на моделите с рафтове. При излагане на един вид стока, единичният вариант е по-удачен;
  • За да е максимално ефективна откъм консумация на електроенергия, Вашата покупка трябва да отговаря на клас за енергийна ефективност A + или A ++;
  • В случай че не желаете периодично да изключвате уреда за размразяване, препоръчително е да заложите на модел със системата No Frost.

И помнете – покупката от специализиран и известен онлайн магазин в страната ще Ви помогне да получите качествени стоки на най-достъпни цени.