С вкус на ароматно борбекю

скара

Почитателите на вкусната храна са наясно, че вкуса на печеното на барбекю месо е несравним с всеки друг вид ястие приготвено по стандартен начин. Да си имаш такава външна скара, на която да приготвяш любима храна е удоволствие. Но на фона на това, че на пазара се предлагат множество варианти то въпросът е на кой модел да се заложи, ако и на вас в момента ви предстои да изберете оборудване, което да се ползва от домакинството.  Моделите барбекю, с които ще ви запознаем днес са много ефективна алтернатива и възможност не само за облагородяване на екстериора в градината, но и съобразно това да си осигурите наслада на сетивата – вкусна скара, гриловани зеленчуци и т.нат.

Видове барбекю

За да изберете добро барбекю на първо място е необходимо да се фокусирате към някои основни неща, които са пряко свързани с негово използване. Отговорете си на следните въпроси:

  • Къде ще използвате барбекюто – на двора, на балкона, на терасата, на пикник, при къмпингуване. От тук следва да определите габаритите на барбекюто както и това къде ще го позиционирате. Дали ще бъде трайно и статично или пък е мобилен вариант;
  • Какво основно ще приготвяте на барбекюто – месо, риба, зеленчуци. Стратегически идеята на едно барбекю е да се погрижи за добре приготвената храна, а в зависимост от това какво ще приготвяте на него има значение избора на материал, от който да бъде изработено;
  • В зависимост от вида на използваното гориво. Барбекютата могат да бъдат на дървени въглища, на газ или електричество. В зависимост от вашите предпочитания е нормално да сме оптимално взискателни към това кой вид от горивата ще се използват. Имайте предвид, че приятен опушен аромат дават дървените въглища, така че ако ви допада такъв вкус можете да се възползвате от такъв вариант;
  • Колко сте готови да инвестирате в барбекю? Определете бюджет. Необходим е за да сте наясно с целите и възможностите. Мобилните варианти са доста добри, тъй като не само, че са евтини, но винаги можете да ги използвате, независимо къде се намирате – в двора, на балкона, на излет и т.нат.
Барбекю

Когато сте наясно с тези въпроси то тогава сте на път за вземете оптимално правилно решение, с което да оформите приятна барбекю зона, с която да удовлетворите желанието си осигуряване на вкусна и питателна рана, която току що сте приготвили на ново си барбекю.

Избирането на барбекю е сложен ритуал за почитателите на хубавата скара. Наистина не са за подценяване някои моменти особено тези, свързани с качествено приготвената храна както и почистването на скарата. Ако искате вариант, който винаги да бъде на разположение, независимо от това къде ще го ползвате то мобилните градински барбекюта са доста ефективни и предпочитани. В случай, че имате двор и сте си обособили кът за хранене на открито и провеждане на партита с приятели то ето, че с голямо зидано барбекю ще направите екстериора доста по-съвършен и приятен.

Въпрос на индивидуална преценка и личен вкус е на кой вариант ще се доверите. Има смисъл от това да разполагате с барбекю особено ако имате пространство, където да го използвате. Това е инвестиция, с която напълно би ви удовлетворила, защото човек е важно да си доставя удоволствие. А хубавото време предполага повече моменти, които да прекарваме на открито с близки и приятели, а барбекюто е добър повод да се съберем на двора и да си направим вкусна скара и барбекю.

Риба, зеленчуци, телешко, свинско, сочни кюфтета – няма почитател на българската кухня, който да не обича вкуса на скарата, нали! Ето, че сега можете с инвестиране и избор на барбекю да имате възможност да правите това винаги, когато ви се приятен нещо наистина специално и вкусно.