С колко крила е добре да бъде новия ви гардероб

гардероб

Няма друга събирателна мебел, на която да възлагаме такива големи надежди относно това да организира нашите вещи, да ги подрежда и да ни предоставя възможност за бързото им откриване. Това са едни от най-нужните и важни за бита елементи, част от обзавеждането на модерния дом. Без гардероби не си представяме реда и дисциплината в спалнята, така че има защо днес да им обърнем повече внимание. А в случай, че ви предстои да изберете нова такава мебел то имате пълно основание да се запознаете с информацията, която сме ви подготвили.

Броя на крилата – колко е важен за реда в спалнята

Дамите си признават, че са склонни да намалят размера на леглото за сметка на това да си осигурят достатъчно голям гардероб, в който да подредят своите облекла, аксесоари и друг домашен текстил. Замислихте ли се колко крила е добре да има новия ви гардероб? Въпросът е сред ключовите, към които да се фокусирате, тъй като от това зависи не само детайлната подредба на вещите, но също така и начина, по който ще изглежда интериора в спалнята.

Модулен гардероб

Съвета на експертите, продаващи гардероби е винаги да търсите онези модели, които са приспособими в стаята. А за целта може да приемете правилото, което гласи, че гардеробите в спалнята не бива да заемат повече от ¼ от общата площ. Масово на пазара се предлагат модели с две и три крила, тъй като това са тенденции, които са много адаптивни и лесно приспособими в пространства, които се определят като стандарти за спални т.е. имат се предвид квадратури, които са между 14 и 16 кв.м.

И разбира се, че е от значение какъв би бил броя на крилата, с които ще организирате своите вещи. Вариантите с предпочитания са:

  • Двукрилни с плъзгащи се врати;
  • С три клира;
  • Модели с четири крила;
  • Гардероби с опция за надстройка.

Идеята е не само да се избере гардероб с нужните крила, които да използвате ежедневно, а да акцентирате на такъв, който е напълно удобен за използване и няма да завземе по-голямата част от пространството от спалната зона.

Принцип на отваряне

След като сте избрали такъв, който да разполага с толкова на брой крила, колкото ви устройват то определено е нужно да помислите и върху това какъв да бъде принципа на отваряне. Несъмнено онова, което навярно би ви провокирало като възможност е факта, че за стандартно отварящи се крила е необходимо да предвидите съответното пространство.

Всъщност отваряемостта се дели на два основни принципа:

  • С плъзгащи се врати;
  • Стандартно отваряне.

При плъзгащите се имате на разположение възможността да се възползвате от всеки сантиметър площ в спалнята си, т.е. имате си модел, който без усилия отваряте, а за целта не е нужно да бъде предвидено и място, което е необходимо за издърпване на крилото. А м това се крие и основния аргумент на клиентите да избират именно плъзгащи се врати. Те са в пъти по-елегантни и функционални, наред с това пестят пространство и са напълно безопасни и безобидни за използване както от възрастни така и от деца.

При отваряне на крилата п стандартен начин имайте предвид, че колкото е ширината на вратата то толкова допълнителна свободна площ е необходимо да предвидите, а това реално може да ви затрудни при малки спални. Причините все повече гардероби да се предлагат с плъзгащо се отваряне е напълно обяснимо. Те са в пъти по-модерни и иновативни, спестяващ площ и са сред най-лесните за адаптиране в мини спални.

Какъв ще изберете зависи изцяло от габаритите на спалнята ви, броя на вещите, които ще съхранявате в него както и концепцията, която да ви удовлетвори в интериорно отношение.