Ремонт или директно нови офис столове – кое е правилното решение

модерен офис

Хората, чиято работа е свързана с престой на едно място са от рисковата група, при която действително се налага да бъдат взети сериозни мерки за намаляването на риска от обездвижване. Незначителните проблеми с опорно-двигателната система в даден момент се превръщат в хронични и са повод за сериозни притеснения и тревоги. Ролята на офисния стол в тези случаи се оказва решаващ, тъй като определено идеята за удобство, спокойствие и релаксация по време на работа никак не са за пренебрегване. Сред въпросите, които  вълнуват собственици на офиси и предприемачи е дали старите столове в офиса да бъдат подложени на ремонт или пък да се изхвърлят и на тяхно място да бъдат избрани нови. Отговорите не могат да бъдат еднозначни, тъй като реално зависи каква е повредата на столовете и дали изобщо си струва да бъдат поправени. Следва да се запознаете и с двата типа мнения, които се тиражират по този въпрос.

Професионалните съвети

Естествено, че ако цената на ремонта е минимална, самите столове са наскоро купувани, но заради екстремното натоварване имат нужда от нови колелца за да се предвижват по-лесно или пък подлакътниците имат нужда от притягане на връзките – това са незначителни ремонти, които се препоръчва да се направят. Така ще се спестят пари от инвестиране в нови столове, които със сигурност биха стрували доста на предприемача.

Но не всички амортизационни последици са толкова елементарни и евтино струващи. Може да се окаже, че амортисьорите изпускат, не могат да се ползват, а цената на нов струва почти колкото един нов стол. Ограничения ресурс и време на ползване при п-бюджетните работни офис столове също са предпоставка за това те бързо да се амортизират и да са предпоставка за инвестиране в нови. Други причини, поради които не си заслужава да се занимавате с поправка на офис столовете са свързани и с:

  • Повреда и износване на седалка и облегалка;
  • Повредена конструкция;
  • Счупени пластмасови елементи;
  • Накъсана тапицерия;
  • Твърдост и износване на мемори пяната поради дълголетното приложение на офисния стол.

След установяване на такива симптоми е ясно, че столовете в такова състояние няма как да бъдат ползвани и да предоставят удобство на хората, които ежедневно и продължително ще трябва да ги ползват. Възниква необходимостта от смяна, а ето и някои професионални съвети за това как да подходите за да сведете грешките до минимум.

Експерти на помощ на търсещите добри офис столове

Инвестирането в правилните офис столове е въпрос на лична отговорност от страна всеки работодател. Удовлетвореността на служителите идва да покаже, че действително имате сериозен повод за размисъл към какви топове столове да се насочите с цел осигуряване на работна среда, която да е оптимално спокойна и комфортна.

конферентна зала

За да не допуснете фрапантни грешки е добре да се запознаете с насоките за покупка на нови офис столове – Мебели Арена предоставя пълен списък на критичните точки, с които е необходимо да се съобразите:

  • Определяне на бюджет

Стартирайте точно с този критерий, тъй като е решават в зависимост от това колко на брой столове ще бъдат купувани. До десетина броя вероятно ще можете да си позволите по-висока цена за столове с по-високо качество, но при по-голяма бройка вероятно сумата може да ви стори твърде фрапираща и непосилна;

  • Модел

Офис столовете се делят на различни категории. Мебели Арена разполага с интересна колекция от продукти, които са съсредоточени в няколко вида – посетителски, работни, президентки/директорски, геймърски. След като имате конкретен бюджет ето, че е е време да изберете и моделите на бъдещите офис столове, на които ще се настанят служителите ви;

  • Ломбална опора

Лошата стойка на тялото е от основните причини за зараждащите се и увеличаващи се болки в гърма, врата, главата, кръста. Когато няма стабилност тялото то със сигурност проблемите ще ескалират до момент, в който тотално да бъде обездвижено човешкото тяло. Задължително се препоръчва да се избират офис столове с оптимално високи облегалки и ергономичен гръб, което свежда до минимум риска от артрит, дископатия, изтръпване на крайниците и т.нат;

  • Регулиране на основните зони за пълен комфорт

В своя опит в търговията с офис столове от мебели Арена имат наблюдения, че потребителите, които са предпочети столове с повече функции и възможности за регулиране на облегалка, седалка, височина на стола, ниво на подлакътниците  и други са останали оптимално доволни от осигуреното удобство. Именно поради това инвестицията следва да бъде премерена и добре обмислена с цел дългогодишно и кардинално решение с комфорта, от който се нуждаят хората, работещи продължително време в седнала позиция;

  • Подходяща тапицерия

Не бива да се приема тапицерията единствено като естетичен фактор, който се слива с концепцията на интериора. Да, това е видимата част на един офис стол, но важното според консултантите на Мебели Арена е това да изберете такъв вид тапицерия, която е оптимално грижовна, нежна, не запарва, не задържа прах и е с високо ниво на износоустойчивост.

Стъпките към подбора на добър офис стол не са малко. Когато старите се нуждаят от подмяна е добре да се съсредоточите върху професионалните съвети от Мебели Арена а да постегнете удовлетворяващи резултати и да повишите производителността на служителите си.