Разширяване и модернизиране: Нов живот за стария апартамент

Когато сте мислили облика на апартамента си преди години, той е бил точно по ваш вкус. Всичко е било премерено и удобно за ежедневните ви навици. Сега увеличеният брой на фамилията и тенденциите на модерния интериорен дизайн налагат повече от спешни промени.

Какво да предприемете? Ето няколко стъпки по съвет на специалисти, от които може да се възползвате: 

Разширяване

Независимо от разположението на жилищното пространство, разширяването не е невъзможно. Ако срещате прекалено големи затруднения в решението кое и как може да се промени, наемете експерти, които да ви помогнат в тази трудоемка задача.

Широките общи площи са идеален начин да си доставите допълнителен простор. Това има и други ползи. Място, където да се събирате всички заедно. Защо да се изолирате, докато готвите? Защо мястото за хранене не е едно с всекидневния тракт? Това са чудесни варианти за сплотяване на семейството. Откритите и светли пространства носят повече позитивна нагласа. Толкова ще ви е хубаво, че няма да имате търпение да се приберете.

Променете функциите на килера и терасите

Ако помещението за съхранение не е твърде малко, удачен вариант за неговото пълноценно усвояване е превръщането му в работен кабинет или кът за учене. Не е нужно да претрупвате интериора на всекидневната с бюро. Или да претоварвате и без това не много голямата детска стая с място за учене.

Доказано е че, когато работните дейности се извършват на едно и също място, което не се използва за друго, това помага на мозъка да се настрои на конкретната вълна и улеснява процесите на запаметяване. Освен увеличените шестици, може и творческия процес да се окаже по–продуктивен. Монтирайте етажерки и чекмеджета, които да предоставят нужното място за съхранение на всички учебни пособия и работни материали.

Терасите като част от дома

Тяхното приобщаване може да е идеалният вариант да се сдобиете с още по–голяма дневна или удобна спалня. Не се колебайте да го направите. Не страдайте твърде много от факта, че ще се лишите от външната част. Винаги може да се поразходите.

Ако се тревожите от гледна точка на прането, може би е време да се възползвате от удобството на сушилнята.

Променете осветлението

Често пъти пренебрегвано, то е абсолютно определящо за обстановката. Не избързвайте и вложете повече в него. Вземете добрите решения и наблюдавайте как се променя цялостното излъчване на атмосферата в дома, благодарение на обновеното осветление.

Внесете модерни акценти

Не е нужно да прибягвате до цялостно и скъпо премебелиране. Няколко модерни акцента могат да внесат тази свежест, от която се нуждаете. Подберете ги с внимание и доставете радост на само на себе си, но и на останалите членове на фамилията.

Съветите за вас дадоха професионалистите от архитектурно студио Чолаков – Гонгалов.