Първи стъпки и основна информация в случай, че предстои да купите нов матрак

удобен матрак

Матраците са от онези продукти, без които не можем а си представим спокойния у комфортен сън. Ако и вашия стар вече е поизгубил качествата си и се налага да се огледате за нов то всеки би ви казал, че докато не го пробвате няма как да сте сигурни, че това е матрака, от който се нуждаете. Е, това е добре, но има няколко въпроса, на които преди да излезете от дома си трябва да си отговорите. В кои магазини има най-голямо многообразие от мостри? Дели консултантите позволяват проба? Колко време имате да отделите за обикаляне по обектите и изпробване на потенциалния си нов матрак.? Сигурно е, че повечето клиенти ще се откажат от смяната и покупката на матрака, тъй като наистина това отнема време, а предвид това, че в малките градове няма специализирани магазини за матраци е ясно, че няма къде и как да изпробват наличните. Това не бива да ви отчайва или пък да  е причина да се откажете от спокойния си сън, защото на https://www.mebeliarena.bg/матраци има не малко решения, а в следващите редове ще ви разкажем за това как да си изберете този, който да пасне на вашите нужди.

Видове матраци според възможностите за ползване

Запознати сте, че съществуват два основни типа матраци като това многообразие се дължи на начина им на ползване. При едните клиентите могат да използват двете страни и те се наричат двулицеви, а другите са използваеми само от едната страна и са известни като еднолицеви матраци.

Това  е първото нещо, което трябва да определите преди изобщо да предприемете покука, а именно ад изберете дали матрака ви да бъде с едно или две лица. За целта в основата е преценката и запознаването с предимствата и недостатъците им, за които ще се постараем да ви разкажем сега. И така видовете матраци са два вида, това си има своите положителни и отрицателни качества, защото:

Спалня,
  • Еднолицевите

Това, че са с едно лице не е повод да се отказвате от този тип матрак, тъй като пълнеж и удобство той не по-лош от двулицувите. За не малко клиенти факта, че този матрак има вградена рамка се оказва приоритет, тъй като няма нужда да се купува допълнително такава. В общи линии можем да кажем, че това е матрака, който е най-рентабилен като избор, защото купувате едно, а поучавате два продукта т.е. матрак с вградена рамка. До тук с предимствата. Като всеки продукт и матраците с едно лице си имат своите отрицателни черти, сред които са – бързото износване, липсата на добра проветривост на матрака, скорошна загуба на първоначалните качества, поради натоварвне на едни и също зони;

  • Двулицевите

Няма спор, че са най-предпочитаните и купуваните от клиентите на пазара. Да, те са особено ефективни и дълготрайни решения, тъй като наистина са много приемлива алтернатива, която можете да ползвате от двете страни. обръщането на матрака със сигурност е превенция срещу неговото износване и точно поради това склонността да бъде по-купуван е обяснима. Матраците с две лица са доста по-скъпи от еднолицевите, а за не малко клиенти това е причина да изчакат добра разпродажба за да спестят пари. може би това е основния им недостатък, тъй като потенциал за комфорт, удобство и здравословен сън наистина нямат аналог. Друго, което е важно да подчертаем за двулицевите матраци е, че повечето имат разностранни използваеми страни. Някои производители ги фиксират като зимна и лятна страна, а други – мека и твърда. Когато купувате такъв матрак се запознайте с това какви са страните им и какви удобства могат да предложат.

Още доста неща могат да се кажат за това какви са разликите между еднолицевите  и двулицевите матраци, но до тук визираните а основни и е редно да сте наясно с тях преди да пристъпите към поръчка онлайн от mebeliarena.bg.

Разнообразие според пълнежа

Не само, че се отличават по страните, които могат да бъдат ползвани, но друг класификатор при матраците се оказват материалите, с които те са „напълнени“.  И ако си мислите, че вземането на решение дали матрака да е еднолицев или двулицев е трудно решение то сега наистина ще попаднете в затъмнение по отношение на материалите за пълнеж. Преди години основно се използваха матраци от дунапрен и нещата свършваха до тук. Но днес клиента има огромно право да избира измежду множество типове пълнежи, добавки и какви ли не екстри, които мога доста сериозна да създадат объркване.

Ще ви запознаем с едни от най-препоръчваните, тъй като те се приемат като универсални варианти, които биха били удачни за вашето удобство, тъй като са оптимално високи качества за да удовлетворят потребностите ви.

Матраците се делят според пълнежа на:

  • Пружинни

Тези модели имат доста недостатъци и въпреки подобренията, които производителите успяват да внедрят се оказват не много добри. Този тип матраци от своя страна се делят на – покет пружини и с пружинно ядро. Покет пружините са по-ефективни, тъй като всяка пружина е самостоятелна и така елемента на триене се намалява, а от тук и скърцането на пружините, но въпреки това риска от ръждясване и разпъване на пружините си остава;

  • Непружинни

Това са най-многобройните видове матраци, тъй като могат да бъдат с мемори пяна, дунапрен, латекс, кокосов слой, такъв от алое вера, комбинирани и други. Тук е важно да сте наясно каква твърдост търсите за да постигнете оптимален комфорт за тялото си.

Благодарим Ви за вниманието и очаквайте следващите наши публикации, посветени на матраците, защото има още какво да споделим за тях.