Интересни и полезни факти за гранитните мивки

Гранитна мивка

добрите интериорни решения не винаги ни се поднасят така, че да придобием цялостна представа за техните предимства и недостатъци. Знаете ли, че хората търсят информация за най-странни неща, които са от обкръжението им дори за мивките от гранит, за които следва да се предположи, че са произведени от материала гранит. Е, да, но не е точно така, защото въпреки че са популярни под това наименование се оказва, че в състава на гранитните мивки има не само една от най-разпространените магмени скали в природата, а също така разнообразни свързващи и подобряващи вещества, които им придават онази здравина и устойчивост, за която сме чували. Днес ще се доверим на експертите в търговията с такива неразрушими мивки, които ще ни представят на едно място цялата информация, която е известна за мивките, изработени от този композитен материал.

Състав на гранитните мивки

Гранит – основен елемент, който се използва за направата на мивки от гранит. На www.mebeliarena.bg/ можете да откриете доста интересни варианти, които са оцветени в ярки тонове, ефектни са и като структура придават усещане за ефирност и лукс. Но нека продължим със състава на мивките от гранит, тъй като той е в основата на това да бъдат формулирани тези изделия като едни от най-добрите, здравите и издръжливите на ежедневна употреба.

Ще уточним, че самия гранит като природен материал съдържа кварц и фелдшпат. Ако се чудите какво представлява фелдшпата ще споделим с вас, че това е много ценна спойваща съставка, която съдържа алуминий, което ни навежда на мисълта, че това е една от причините гранита да се приема като толкова устойчив на влага, студ, топлина. Но тъй като тези съставки не са достатъчно стабилни за да се изработи продукт, който да използваме в дома си, с прекрасните форми и размери, които да ни удовлетворят то идва ред на останалите суровини, които се използват с втвърдяващ ефект, осигуряващ на кухненските мивки толкова високо ниво на износоустойчивост. А това са висококачествени акрилни смоли, които имат за цел да осигурят безпрецедентна спойка, гарантираща стабилност, здравина, устойчив на удар материал. Именно поради това гранитните мивки са популярни още и като композитни, тъй като те представляват смес от няколко компонента.

Последното уточнение, което ще направим е за изпичането на тези кухненски атрибути. Изключително високата температура, при която се извършва процеса гарантира стабилно спояване на гранита с акрилните смоли, което е основната причина за безспорната здравина, с която тези продукти са известни.

Сред като уточнихме от какво точно се произвеждат и как се постига ефекта на невероятна устойчивост на всякакви екстремни условия идва момента, в който от МебелиАрена ще представят богата серия от предимства, които кухнята ви би придобила с наличието на гранитна мивка.

 Удобствата от ползването на гранитна мивка

Списъка с привилегиите и предимствата, които ще установите при използването на гранитните мивки е доста дълъг. От МебелиАрена ще изложат онези, които наистина си струва да знаете, защото е решаващо клиента да бъде наясно с това какво получава и кое е положителното, както и отрицателното в неговия избор. Освен, че се отличават с неповторимата си визия гранитните мивки имат не малко положителни качества, които са приоритетни за голям процент от купувачите. Сред тях са:

мивка
  • Удароустойчивост

Каквито и тежки метални предмети да пускате от определена височина върху коритото то бъдете сигурни, че няма да получи нито една драскотина. Това е продукт, който притежава безпрецедентна твърдост и именно това е причината да бъде определен като вечен и неразрушим;

  • Износоустойчивост

Много клиенти се вдъхновяват от наситените цветове, с които са тонирани гранитните мивки, но идва момента в който се питат дали ще избледнеят. Освен устойчиви на удар този вид мивки са издръжливи и по редица други показатели като обезцветяване, устояват на горещи течности, лед. Шокиращо практични и притежаващи уникални качества, които ги правят едни от най-добрите решения на пазара;

  • Антибактериални

И тъй кат все пак говорим за добрите мивки то производителите са положили особени усилия да надхвърлят очакванията ни. Гранитните мивки се покриват със специален антибактериален слой, който не позволява задържането на бактерии и микроорганизми, миризми и петна по повърхността. Този слой буквално ги отблъсква, което пък от своя страна е предпоставка за лесната им поддръжка и почистване;

  • Безопасност

Ако си мислите, че с толкова много сложни наименования като аклирни смоли, антибактериален слой е т.нат. има риск за здравето ви ако ползвате такива мивки то грешите. Мивките за кухня от гранит са доказано безопасни за измиването в тях на каквито  ида било хранителни продукти и съдове. Не крият никакъв риск за вашето здраве и живот;

  • Максимален експлоатационен срок

Не е пресилено твърдението, че са вечни. Производители дават доживотна гаранция за продуктите, които създават, тъй като с годините гранитните мивки са доказали своята неповторимост по отношение на твърдост и здравина. Такава мивка не се сменя защото се е пукнала или счупила, а защото вече ви е омръзнала и имате нужда от друг размер, цвят или форма.

От МебелиАрена потвърждават, че мивките от гранит са продукт, в който си струва да инвестирате, ако не правите компромис с качеството и стайлинга на новата си кухня.