Полезна информация, ако ви предстои да избирате офис столове

мебели за офис

Подмяната на столовете в един офис е препоръчително да се извършва периодично. Това не е просто екстра, която работодателите предлагат на своите клиенти, а спазване на нормативната уредба за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Ето защо, ако сте от предприемачите, за които не е без значение как се чувстват служителите ви и дали са пълноценни, максимално удовлетворени и работоспособни днес ще ви дадем няколко насоки за това какви столове за офис се предлагат на пазара и на какво да наблегнете при техния подбор.

Основни качества, които следва да притежава добрия офис стол

Новата покупка ще се ползва от хора са различни физически данни т.е. като дизайн, структура и характеристики е препоръчително да се изберат такива столове, които са универсални. Това са продукти, които всъщност трябва да помагат на лицата, които ги ползват, а не да се превръщат в стопер за изпълнение на административните ангажименти, с които са натоварени.

За да бъде определен като качествен един стол е важно той да притежава следните характеристики:

  • Да е ергономичен

Много важен момент, тъй като имайте предвид, че хората, които ще го ползват се налага да стоят на него поне 6 часа, а в определени ситуации дори и повече. Не си представяте работния ви ден да премине в неудобен и дискомфортен стол, нали;

  • Да разполага с повече функции

Това са акценти, които да спомагат лесното и бързо настройване на позицията на тялото, така че дори с часове да ползвате офис стола то това да не оказва напрежение на крайниците, врата, кръста, гърба;

  • Да разполага с допълнителни екстри

Възглавнички за кръста, врата и меки подлакътници са само малка част от екстрите, които ще осигурят неповторимо и приятно изживяване дори на работното място. Така лицето ще се почувства като седнало в мека мебел, а не на работа в изкривен и амортизиран от ползване стол.

Дали обаче според вас всички офис столове разполагат с възможността да покрият тези основни изисквания за максимално удобство и гарантиран комфорт? Ако не искате да допуснете грешки, които ще ви струват съсредоточеността и ангажираността на вашите служители се доверете на продуктите от каталога на Мебели Арена тук https://www.mebeliarena.bg/офис/столове/.

Видово разнообразие – предимства и недостатъци

офис столове

Богатата гама от решения, които вече забелязахте в онлайн магазин за мебели Арена идва да покаже, че за нуждите на вашите служители наистина можете да подберете перфектните решения, с които да подсигурите максимална продуктивност на работния процес. За да се вземе окончателно решение обаче е много важно да се вземат под внимание някои конкретни точки, които охарактеризират тези мебели, тъй като няма да крием, че като всеки друг продукт те си имат своите предимства и слабости.

Не е изключено да има както много доволни така и недоволни служители от направения подбор. Когато се избират мебели за офис те естествено следва да бъдат еднакви, което ще създаде една цялостно завършена комфортна концепция в интериора. освен чисто визуалните качества е определящо да се изберат и точните видове офис столове, които са класифицирани главно в четири основни категории. Следва да ви запознаем с тях като ще изложим плюсовете и минусите, които носят при употребата им:

  • Посетителски столове

Самото им наименование следва да покаже, че това са столове, които не са предназначени за дълготрайна употреба. Да, като дизайн те могат да бъдат красиви и за кратко време да осигурят удобство, но пък за цял ден работа въобще не са за препоръчване. Ето накратко какви са положителните и отрицателните им черти.

Предимства Недостатъци
-Евтини;
-Елегантни;
-Необходими за всеки офис;
-Здрави;
-Неподходящи за дълго използване;
-Недостатъчно комфортни;
-Не разполагат с регулиращи функции;
-Не са ергономични.
  • Работни столове

Масови решения за стандартно обзавеждане на офис. От гледна точка на комфорт и възможности многократно надхвърлят тези на посетителските, тъй като все пак са с опция за по-дълго използване. Представяме техните плюсове и минуси.

 Предимства Недостатъци
-Достъпни цени;
-Елегантни;
-Необходими за всеки офис;
-Здрави;
-С възможност за дългогодишна
употреба.
-Недостатъчно ергономични;
-Не разполагат с пакет от регулиращи функции;
-В зависимост от тапицерията се нуждаят от
честа поддръжка.  
  • Президентски столове

Това са висок клас офисни столове, които се отличават не само като дизайн и перфектна визия, но и като удобство. Определящо за тях е максималната грижа, която представят на лицата, които ги ползват както и тяхното утвърдено ниво в йерархията на компанията. Ето какво да очаквате от тези офис столове.

Предимства Недостатъци
-Високо ниво на комфорт;
-Качество от най-висок клас;
-Изработени от здрави и надеждни материали;
-Ергономични;
-Придават изтънчен и модерен вид на интериора;
-Разполагат с пълен пакет от функции;
-С възможност за дългогодишна употреба.
-Скъпи са.  
  • Геймърски столове

Всичко, което описахме за президентските модели се отнася и до моделите тип гейминг, но с една основна разлика в това, че тук се наблюдава по-артистичен и атрактивен дизайн. По-цветни и иновативни са тези модели, тъй като обикновено а предназначени за използване от тийнейджъри или пък IT специалисти.

Предимства Недостатъци
-Високо ниво на комфорт;
-Качество от най-висок клас;
-Изработени от здрави и надеждни материали;
-Ергономични;
-Придават изтънчен и модерен вид на интериора;
-Разполагат с пълен пакет от функции;
-С възможност за дългогодишна употреба.
-Скъпи са.