Наръчник за избор на качествен матрак

матрак

Много от вас си имат специални трикове, които прилагат за да заспят бързо, да не броят овце или пък да се въртят с часове в леглото. Едни от тези методи може би се оказват добри, но пък други се оказват неефективни. Как да си гарантирате здравословен и пълноценен сън? Днес ще ви представим нашия кратък наръчника как да изберете матрак, с който наистина имате пълната свобода да се насладите на невероятни моменти, спокойствие, релакс и още нещо. Защото съгласете се, че матраците са онези спални аксесоари, които имат най-значима роля за това кътчето за сън и почивка да бъде оптимално ефективно и да отговори на нашите потребности за здрав и качествен сън.

Запознайте се с многообразието

Не е необходимо човек да си води записки и да търси онзи матрак, който според личните му изисквания може да бъде формулиран като наистина качествен. Става въпрос за това, че преди да се отправите към магазина за качествени матраци е важно да сте наясно какво по принцип се предлага на пазара. А сред основните акценти, които е добре да вземете предвид са:

 • Вид на матрака

Дали е с две лица или е от вида еднолицев;

 • Пълнеж на матрака

Тук вариантите са изключително много, като едни от най-популярните са латекс, покет пружини, бонел пружини, мемори пяна и т.нат;

качествен матрак
 • Твърдост на матрака

Не са малко клиентите, които имат специални критерии по отношение на твърдостта. Ако имате проблеми с гърба и кръста приемлив вариант са ортопедичните. При положение, че търсите нежен и следващ извивките на тялото ви матрак е добре да заложите на ергономичен и по-мек модел;

 • Размери

По принцип са по стандарт, но винаги има риск матрака да не пасне точно на рамката на леглото ви, така че бъдете особено внимателни, когато определяте размера на матрака;

 • Производител

Това е също критерий, която е част от многообразието на продуктовата гама, която се предлага на пазара. Ако имате предпочитания към даден бранд то се насочете директно към неговите продукти и не се разсейвайте с други производители.

Каква  е дефиницията за качествен матрак

Пълноценен живот и здравословен сън, отдих и почивка в норма, допринасяща за пълното ни възстановяване. Вероятно и за вас определението за качествен матрак се базира именно на тези основни приоритети. Как да сме сигурни, че модела, който сме харесали на външен вид би бил оптимално подходящ за нашите потребности? Няма 100 % гаранция, че даден матрак ще бъде перфектния и идеалния. Важно е да се съобразим с нуждите на тялото си и да му предоставим усещането за мигновен релакс когато се докосне до леглото. Да почувствате и изпитате комфорт сега и веднага, а не след няколко минути или половин част. Всъщност тялото ви няма време за губене, което изисква от матрака да бъде оптимално ефективен, качествен и полагащ нужната грижа за нас самите в точния момент.

Качествения матрак е този, който:

 • Ще ни осигури пълноценна почивка;
 • С него ще забравим за броенето на овце преди сън;
 • Няма да се налага да прилагаме каквито и да било трикове за бързо заспиване;
 • Няма да се пробуждаме поради неудобство и силни болки в гърба и кръста;
 • Продукта освен изработен детайлно разполага и с допълнителни екстри като антиалергичен състав, обработен срещу акари и всякакви други бактерии, които могат да нарушат качеството ни за сън;
 • Предлага се на цена, която можем да си позволим.

Много клиенти се питат дали е нужен тест на матрака, който имат намерение да закупят. Реално погледнато такъв тест е необходим от гледна точка на това да се установи дори за няколко секунди начина, по който тялото ни ще реагира при допира с него. Дали е достатъчно мек, дали осигурява опора на гръбнака, подходящ ли е за двама души и т.нат. Дори обичайната ви любима поза при сън има значене за това да изпитате удовлетворение и пълноценно изживяване от това да ползвате съответния продукт.

Строго персонални и индивидуални е оказват качествата на един матрак. със сигурност е добре да отбележим това, че потребителите имат различни изисквания и очаквания спрямо своята спална обстановка. Качествен бихме нарекли този матрак, който ни осигурява грижа, предоставят пълен релакс и на него заспиваме буквално за секунди.

 Качество на материалите

Характеристиките на един матрак се сформират на база вложените за направата им материали. Технологиите, които днес прилагат водещи производители са изцяло съобразени с факта, че се търси най-висок стандарт за устойчивост, здравина и дългогодишна експлоатация. Затова и не са малко онези матраци, чиято гаранция стартира от 10 години и достига 25-30 години. Колкото  и невярващо да звучи това определено имайте предвид, че такова качество съществува и то е предоставено на онези от вас, които имате впечатляващо високи критерии към продукта, на който ще поверявате тялото всяка нощ за спокоен, здравословен и пълноценен сън.

От качеството на вложените суровини и материали зависи и това на крайното изделие, което предполага преди покупка да акцентирате и на този дребен, но значим детайл.