Мивката в кухнята – кои са опорните точки за правилна инвестиция

кухненска мивка

Какъвто и  атрибут да избирате за своята кухня е важно да го разглеждате като инвестиция. Да ви е удобно, да извършвате с лекота всяко едно действие е въпрос на индивидуална мотивация престоя ви в кухнята наистина да бъде улеснен в максимална степен. А накъде без вода в кухненската зона, която се ползва непрекъснато за да се измият ръцете, посудата както и продуктите, които ще влагате в съответното хранене? За кухненските мивки ще си говорим днес, за техните специфики, характеристики, предимства на едни и други решения, чиято ползва за ежедневието ви наистина е огромна. И за да не допуснем грешки по отношение на многообразие и цени ще се възползваме от онези модели, които специално са подбрали за своите клиенти от онлайн магазин Мебели Арена.

Да започнем с параметрите

Определянето на една кухненска мивка като удобна е повод днес да ви представим главните акценти, с които можете да си гарантирате спокойно използване при ежедневните дейности. Всяка една мивка си има своите специфични характеристики и те са определящи за това наистина да проявим повече отговорност, когато избираме такъв елемент. Ето ги важните стъпки, които са приоритетни за това да изберете наистина онази мивка, която напълно да покрие вашите очаквания:

  • Форма

Започваме не с размерите, а с формата по една много проста причина. Всяка една кухня си има своите особености. Едни са малки като квадратура, а други са доста по-сложни като конструкция. За да се адаптира кухненската мивка към вашите интериорни ефекти е от първостепенно значение да изберете такава форма, която напълно да удовлетвори и допълни цялостния образ. Формата на кухненската мивка може да бъде доста разностранна – овална, правоъгълна, квадратна, триъгълна и т.нат.;

  • Размери

Габаритните и ползваните размери на кухненската мивка са съществен фактор, който има отношение спрямо индивидуалния ни комфорт. Времето, прекарано в миене не бива да е разглежда като досада, а приятно изживяване. Характерно за мивките, които се определят като свръх удобни е това те да могат да побират достатъчно големи като размер съдове. Съществен момент тук е също така дълбочината на умивалника. Пръските са особено неприятни за домакините. За да сведете до минимум риска от излизането на вода от коритото на мивката е добре да изберете такава с максимална дълбочина;

мивка
  • Лесна поддръжка

Предвид замърсяванията, на които ще бъде подложена една кухненска мивка е още по-съществен момента с подбора на такава, която се почиства лесно. Кухненски мивки Арена се  представят в многообразни варианти за избор на материал. Има такива суровини, които наистина не изискват кой знае какво внимание и умения за поддръжка, но други са изключително лесни за замърсяване от кафе, зеленчуци, мазнини.

Качествената мивка от до тук казаното следва да бъде изработена от здрави и устойчиви материали. Освен това съществен момент при подбора им имат подходящите и удобни размери. Независимо от това дали се ползва съдомиялна машина или не кухненската мивка е основна част от оборудването, което трябва да присъства в модерната кухня.

Видовете, които заслужават внимание

Многообразни са като решения мивките за кухни. В зависимост от размерите, броя на коритата, вида на материала, производител и т.нат. на пазара ставаме свидетели на разнородни концепции, които можете да приложите в своята нова съвременна кухня. Следва да ви запознаем накратко с някои основни типове кухненски мивки, които наистина са доказали своите качествени предимства при ефективна ежедневна експлоатация:

  • Мивки според броя на коритата

Тук можете да си изберете не само стандартните мивки, състоящи се само от едно корито, а също така и други с две, три корита, с отцедник и други. Избирайки по-голяма мивка с две корита например е добре да знаете, че са ви нужни повече пространство за да се възползвате от нейния потенциал;

  • Според вида на материала

Производителите са се постарали да ни предложат все по-иновативни и модерни решения, на които да поверим своя избор за качествена и здрава мивка. В каталога на Арена ви очакват широк спектър от материали като алпака, фатгранит, гранит, полимермрамор, инокс, керамика и много други, които си имат съответно своите предимства и недостатъци;

  • Според цената

Качеството и производствената марка са определящи за това да се намери идеалния бюджетен вариант ,който да отговори на вашите финансови възможности. Мивките от утвърдени наши и световни производители се ползват с уважение и респект поради дългогодишната им употреба без това да се отрази на техническите показатели на оборудването.

Каквато и мивка да изберете е добре да се водите от индивидуалните си критерии за качество, визия, дизайн и стил. Добрите мивки на пазара са познаваеми и дори не се нуждаят от специален коментар по отношение на техническите им показатели. И ако все пак възникнат въпроси, чиито отговори не намирате винаги можете да потърсите професионалната информация, предоставена от консултантите на магазин Арена. Все пак мивката е сред специалните за една кухня атрибути, които по презумпция ще ви служат вярно дълги години.

Инвестирайте разумно и отговорно!