Класификация при диваните важна за правилния избор

диван

Любимата мебел във всеки дом е удобният диван. Признайте си, че с удоволствие се настанявате в него за да си починете след работа, да погледате филм или почетете книга. Тъй като това е една от най-натоварените и експлоатирани мебели от жилището очевидно е необходимо при покупка клиентите да подходят достатъчно отговорно, че да изберат онзи модел, който да подхожда на интериора и да служи дълголетно. Представяме каталога на Арена дивани, в който ще откриете интересни и атрактивни продукти на отлични цени. Надяваме се, че ви заинтригувахме затова бързаме да ви запознаем с видовата концепция и тенденции, от които можете да изберете. Ще се изненадате колко многообразни и различни биха могли да бъдат диваните за да отговорят на изискванията и високите претенции, които клиентите имат спрямо тях.

Според формата

Първата класификация, която ще привлече погледа ви след посещение в каталога на магазин Арена е разграничението спрямо тяхната форма. Тъй като всеки продукт, с който обзавеждаме е необходимо да бъде детайлно адаптивен и вписващ се в пространството е важно да се акцентира именно на неговата геометрия.

Основните тенденции, които се представят от производители и търговци са:

 • Прави. Абсолютен стандарт и класика са тези модели. Често те се включени като основен детайл от холна гарнитура. Не се отличават с особени размери и максимума места, които предлагат са до 4 седалки;
 • Г-образни. Може би това е една от най-предпочитаните форми, независимо дали става въпрос за холов диван или такъв за кухня. подчертаваме, че високия интерес към него се дължи на принципа му на адаптивност както и възможността да се настанят много повече хора. Удобната лежанка пък дава възможност да си починете без да се налага да използвате функция сън на меката мебел;
 • П-образни. Определят ги като по-големите братя на ъгловите модели. Приложими са в по-просторни помещения и носят една неповторимост и елегантност и интериора. Креативни и прекрасни тези дивани могат да се използват едновременно от цялото семейство.

Има разбира се и други модели, които са заоблени, полукръгли и други като обикновено мебелистите ги считат за модификации на изброените основни геометрични форми, с които вече ви запознахме.

Класификация според функциалността

ъглов диван

Що се отнася до това един диван да бъде функционален и удобен на пазара се предлагат три основни вида продукти. Арена се старае да предложи на клиентите си повече удобство и разбираемо залага на такива, които са се утвърдили като доверени и комфортни мебелни решения.

Съобразно функциите си диваните биват:

 • Модели за сядане;
 • С разтегателен механизъм за сън;
 • С релакс функции.

Определящо е това, че когато се купува диван е необходимо да се информираме за това какво може да ни предостави като оптимално удобство. Дали ще използвате като релакс зона или като легло е въпрос на личен избор, тъй като клиента е нужно да търси онзи вид изделия, които оптимално да отговорят на неговите нужди и очаквания.

Избора на диван с функции не е каприз, а възможност домакинството да си осигури повече комфорт.

Модели според мястото на използване

По своето предназначение реално могат да намерят място навсякъде около нас. Те са идеално средство за обзавеждане на холове и всекидневни. Не са изключени и такива, които да заменят трапезните столове. Друг акцент относно експлоатирането им е и в бизнес зони като:

 • Ресторанти;
 • Лоби барове;
 • Кафенета;
 • Сладкарници;
 • Хотели;
 • Къщи за гости и други.

Всъщност навсякъде където човек желае да инвестира в своето удобство може да го направи благодарение на подходящ модел. Функционални и адаптивни обзавеждащи със стил и изтънченост диваните са неизменна част от интериора, който ни заобикаля. Ако се нуждаете от качествено и модерно решение на отлична цена то сега е момента да се запознаете с най-новото, което предлагат от магазин Арена.