Как се избират смесители за баня?

смесител

Като се има предвид това, че банята е основна санитарна площ, на която разчитаме за миене, къпане и ползване на тоалетна то е решаващо, че при подмяна на смесителите не сме склонни да правим компромиси с техния избор. Като един от важните елементи в оборудването не са за подценяване методите за избиране на смесители за баня. Разнообразието при продуктите от категорията е огромно, което идва да покаже, че става въпрос за такъв тип опции и решения, които се характеризират със своите отличителни качества и свойства за подобряване на площите по начин, който напълно да задоволява стопаните на имота.

Кратко ръководство за избиране на смесители за баня

Основното, от което е редно да стартирате взимането на решение за покупка на батерия е да си съставите списък с основни въпроси и изисквания, на които детайла следва да отговаря. Факторите, които имат пряко отношение към инвестицията ви са свързани с:

 • Типа на смесителя. За този тип санитарни пощи се различават няколко варианта. Това са за душ, за вана, за умивалник, биде. Според индивидуалните си потребности определяте вида, от който се нуждаете;
 • Начин на контрол на водата. За пуснете и спрете водата се използва съответния механизъм. В случай имате опции за едноръкохваткови, с две ръкохватки (кранчета), с термостат, с фотоклетка;
 • Материали. Тенденциите и тук не са малко. Пазара представя изобилие от решения, изработени от месинг, стомана, пластмаса и всякакви други възможности, които са подходящи за изработка на смесители;
 • Дизайн. Тук се включват височина на чучура, форма на основата и визуални качества, които допринасят за по-елегантното и стилно присъствие на елемента в пространството;
 • Инсталация. Според типа на използването на батерията тя може да бъде стояща, стенна или вградена. Идеята е да се подсигури улеснен режим за нейното експлоатиране.

Когато сте готови с отговорите на тези въпроси то е очевидно, че можете да направите обстоен анализ на предложенията и да реализирате проектите си за едно красиво, елегантно и функционално оборудване, което да бъде удобно за използване от цялото семейство.

Перспективно експлоатиране

Разбира се най-важен момент при подновяването на смесителите в банята е да се възползвате от качествените представители в категорията. А за да покрие всички приоритети и качествени характеристики по отношение на този критерии отношение има по-горе изложените фактори за подбор.

За да служи дълго и безпроблемно вашето ново съоръжение е редно да бъдете наясно с предоставената от производителя гаранция както и всички онези инструкции за използване и грижа, които биха спомогнали за това да използвате елемента толкова дълго във времето колкото самите вие желаете.

Съвместимостта със санитарното съоръжение, начина на инсталация и свързване към водопровода са също елементи, благодарение на които можете да си подсигурите оборудване, които е оптимално покриващо вашите изисквания за качества, сигурност и дълъг експлоатационен период.

Обмислете всички детайли, които имат пряко отношение към създаването на по-добри условия. Точно това би било ключово за постигане на:

 • Приятна хигиенна зона;
 • Стилно оборудване;
 • Лекота при използване на смесителя за ежедневни хигиенни занимания;
 • Повишаване удобствата в санитарното кътче.

Качеството е това, което ще ви позволи да бъдете доволни от взетото крайно решение при покупка на смесител за мивка, вана, душ, биде или друга хигиенна зона.

Често допускани грешки

смесиел за вана

Няма да ви спестим някои грешки, които в желанието си да създадете едно съвършено и красиво оборудвано пространство допускате при покупката на батерия за банята. Определено заслепени от това, че искат да постигнат невероятно съвършенство, хармония и уют, уникалност в зоната за лична хигиена повечето от вас влагат нереални средства за да си осигурят такива луксозни смесители, които са просто красиви, но не и функционални.

За да не робувате ежедневно в постване и пазене на батерията за да бъде тя бляскава оптимално дълго време не са концентрирайте само върху нейната визия, а качествени характеристики, които биха я определили като наистина добра и функционална.

Друга съществена грешка е прекалено големия размер на съоръжението. Винаги се стремете да търсите хармонията между елементите и са възползвайте от онези, които се характеризират с параметри, които са приложими в наличната квадратура и могат да бъдат оптимално партниращи си с останалите детайли в пространството.

На трето място поставяме лошият избор на търговец. Пазара по отношение на оборудването за баня е огромен и магазините, които предлагат смесители за баня наистина са многобройни. Но е факт, че не всеки е достатъчно коректен към клиентите си, което означава, че когато сте на прага да изберете такива артикули е необходимо да сте отговорни към всички онези акценти, които се отнасят до:

 • Утвърденост на търговеца;
 • Достатъчно доволни клиенти;
 • Предоставяне на гаранции за качество на продуктите;
 • Професионално обслужване на всеки клиент;
 • Предоставяне на компетентни съвети и т.нат.

За да е по-ефективно и качествено оборудването в банята избягвайте тези ри грешки с оглед на това да си подсигурите смесители, които са способни да бъдат използвани дълго във времето.