Основно ръководство за избиране на качествено легло

легло

Факторите, които се взимат под внимание при избиране на легло не са малко. За повечето клиенти това са функционалността, точните размери, стабилността, способността на елемента за издържане на голямо натоварване. Действително изложените акценти са ключови, но не и единствени за да могат да подсигурят най-добри, ефективни и сигурни условия за пълноценно и сигурно обзавеждане на спалния кът, който би бил наистина задоволяващ избора ви за здравословна и благоприятна почивка. Кои са правилните принципи за инвестиране в ново легло ще споделят с нас консултантите от Мебели АРЕНА, за които е важно потребителите да останат удовлетворени от взетото решение.

С грижа за физиологичните потребности на тялото ви

Ролята на леглото е да подсигури оптимално удобство за сън и почивка. А това налага някои важни стъпки при неговия подбор. Когато сте на прага да смените старото заради очевидната му амортизация то взискателността към новото определено би била доста висока. Собствените предпочитания към елемента са много важни за да се постигне отлично оформление, да се създаде една неповторимо изящна и практична феерия от опции за подобряване условията и качеството на сън.

И тъй като се търси баланс между всички параметри на кревата то ето и от кои да стартирате взимането на решение:

 • Размери. включват дължина, широчина и височина на кревата. А тези пропорции се конкретизират с решението за едно идеално организирано пространство, базирано на вашия персонален подход отговарящ на физическите ви данни;
 • Функции. За да е не само удобно, но и практично леглото е добре да разполага с някои основни функции, които се отнасят до наличие на подматрачна площ, прилежащи нощни шкафчета както и висока табла, улесняваща облягането ви в седнало положение;
 • Дизайн. Не е без значение как изглежда кревата, тъй като на първо място той следва да предразполага към приятна и пълноценна почивка.

Само три, но особено важни точки, от които стартира всеки избор на легло. Когато имате точна яснота по отношение на тези аспекти то е ясно, че лесно ще се справите с персонализирането на интериорните ви желания.

Форма – защо не бива да я подценявате?

качествено легло

Със сигурност за да се интегрира към площта в спалнята леглото е добре да бъде с адаптираща се форма. Обичайните са тип правоъгълна, но това не означава, че трябва да правите компромиси с онези идеи, които биха допринесли за креативното и естетично организиране на спалния кът.

Прекрасно и функционално обзаведено би било и вашето спално кътче стига да се обърнали внимание на всички атрактивни форми за легла, които са способи да се впишат в мястото за релаксация и отдих. А вариантите, които мога да бъдат приети като ефективни и функционални са:

 • Квадратни легла;
 • Правоъгълни;
 • Кръгли;
 • Елипсовидни.

Ако овалите ви се струват доста странни като тенденция за обзавеждане на спалнята то е ясно, че едва ли ще ги изберете. Но клиенти, които са се осмелили да се възползват от тях споделят, че са очаровани от удобството, които мебелите предоставят.

Все пак да инвестиране в такава мебел човек трябва да събере достатъчно информация, която би била определяща за комфорта и удовлетворението по време на сън и отдих.

Колекция от многофункционални легла

Не сте изненадани от изобилието, което се предлага на пазара оп отношение на видовете легла, които се предлагат в търговската мрежа. Сайта Мебели АРЕНА представя изключителни опции за реализиране на вашите предпочитания за една красиво и добре организирана спалня. Особено впечатляващи са моделите легла като:

 • Тип падащи, които пестят много площ, когато не се използват;
 • Разтегателни. Представляват диван, който лесна се трансформира в легло;
 • Стандартни от МСФ;
 • С подматрачна площ или чекмеджета;
 • Приста и персон и половина.

Когато искате да подобрите спалния си кът не се колебайте с няколко клика да изберете най-добрите, функционални и добри модели кревати.