Как да разпознаете качествената ПВЦ дограма

Смяната на дограмата е сред обичайните ремонти, с които можем да се заемем. Когато нейният експлоатационен живот е към своя край, е препоръчително да се заемете с подмяната на старите прозорци с нови, залагайки на качествени решения с обещаващи характеристики. ПВЦ предложенията са един от най-честите избори, защото с тях се постига желаната шумо- и термоизолация, както и модерен завършек на интериора. 

Какво е важно при избора на ПВЦ дограма

Ако сте спрели вниманието си на ПВЦ дограма за своите прозорци, е нужно да знаете на какви технически особености да обърнете внимание при избора, за да се сдобиете с един наистина качествен продукт. Водещите акценти в случая са нивото на изолация на влага и шум, приносът за по-ниските сметки за отопление през зимата, които се повишават чувствително с падането на температурите. 

Когато сте на път да купите нова ПВЦ дограма, обърнете внимание и на дизайна, в който се предлага. Добре е да знаете, че пластмасовите прозорци могат да бъдат поръчани и в различни цветни варианти, както и на поносими цени, които да се впишат в заделения за ремонт бюджет. Налични са в няколко дебелини – 5-камерна и 6-камерна, като вторият вариант се счита за по-високия клас решение, който отговаря и на по-високо качество. 

Как да разпознаем добрите решения

Разбираемо е, че искаме да получим най-доброто, когато инвестираме пари в прозорци с 5 или повече камери. А за да останем доволни от избора си, трябва да можем да разпознаваме стойностните от не толкова добрите решения – нещо много важно за всеки един купувач. За да издържат материалите за изработката на прозорците на топлина и студ, е от водещо значение те да са благонадеждни. Какво ще рече това? Ето какви характеристики трябва да притежава ПВЦ дограмата:

  • Висок коефициент на преминаване – прозорците с 5 и по-малко камери имат по-ниски показатели, докато при 6- и 7-камерните се наблюдава доста по-голяма ефективност;
  • Надежден обков. Тук не става дума за механизмите за отваряне, а за сигурността и защитата от корозия. Устойчивостта на прозорците би могла да се повиши и чрез избора на хубав стъклопакет; 
  • Здравина на профилите. Те трябва да притежават протекция от изкривяване и да са изработени с усилващ профил от стомана за още по-голяма стабилност. 
  • Възможност за лесно регулиране. Използването на прозорците е важно да бъде лесно, да не затруднява потребителя, а да прави ежедневието още по-приятно. 

Качественият продукт отговаря на европейските изисквания, които не са никак малки – заложете на магазин, в който ще намерите именно такива.