От какво зависи избора ни аспиратор за вграждане

таванен аспиратор

Сигурно е, че са много уредите, които играят съществена роля за комфорта в кухнята ни. Има обаче такива, без които наистина не можем. Трудно е да си представим да готвим на грил тиган, да пържим картофи или пък да правим друго ястие, което е доста ароматно и генерира пара без да ползваме аспиратор. Ето, че осъзнавайки необходимостта от уред, който да освежи въздуха и да намали влагата в помещението за готвене не е нужно винаги да отваряме всички прозорци за да проветрим, а просто е напълно естествено да натиснем копчето на аспиратора. Той е необходимост и част от оборудването, за което казваме, че наистина е задължително, а днес ще надникнем в каталога с най-иновативни решения, които ни предлагат от аспиратори за вграждане Арена.

Качество, дизайн и функционалност

За сме привлечени от даден модел на първо място целим да се съобразим с нашата лична преценка за адаптивност на уреда към интериора. когато цялото оборудване и тенденцията на обзавеждането е настроена към гладкост, елегантност и вграждането на колкото се може уреди се оказва приоритет то от това следва, че и аспиратора ще бъде с опция за вграждане.

От тук тръгва всяко едно домакинство, на което му предстои да се заеме с тази нелека задача, а именно да си избере подходящ аспиратор за вграждане. И преди да ви представим най-добрите модели от каталога на Арена ще изложим фокусните точки, които се отнасят до техните качествени показатели и функционалност. А съгласете се, че за да работи ефективно един уред това, което е водещо е да се гарантира:

 • Имидж на производителя;
 • Здравина на уреда;
 • Износоустойчивост при натоварване;
 • Безопасна експлоатация;
 • Удобство;
 • Висока ефективност;
 • Нисък разход на електричество.

Приоритетите, които са характерни за аспираторите за вграждане са насочени към това да бъдат оптимално производителни т.е. когато са в режим на работа много експедитивно и бързо да отвеждат миризмите и парата във въздуховода. А когато един аспиратор е добър и отговаря на пропорциите на вашата кухня то няма как да не останете удовлетворени.

Що се отнася до функциалността и тук има какво да се желае. Множеството от клиентите си избират не просто дизайнерски изпипани и мощни аспиратори от каталога на Арена, но търсят и такива, които имат екстри. По този начин имат възможността да улеснят своята работа. А сред функциите или екстрите, които можете да изискате от новия си уред са:

 • ЛЕД осветление за по-ефективен достъп до ястието, което се приготвя;
 • Регулиране на силата на засмукване;
 • Наличие на турбо режим за ползване при готвене на храни, които отделят дим и много влага;
 • Отложен старт;
 • Таймер за времето на работа и автоматично изключване;
 • Детектори за дим и стартиране на работа при замърсен въздух.

Ето на какво можете да заложите в случай, че решите да избирате наистина добър, качествен и функционален аспиратор.

Видово разнообразие

Визирайки нещата, които изброихме до тук е време да акцентирате и на видовете аспиратори, които се предлагат в каталога на Арена. А те със сигурност  не са малко и ако сте твърдо решени да вземете най-доброто решение имате задачата да се запознаете с предимствата и недостатъците на всеки от видовете аспиратори за вграждане. А ето на какво можете да разчитате като уред, на който да възложите аспирирането, освежаването на въздуха и отвеждането на дима и парата във вздуховода:

 • Телескопични аспиратори за вграждане
Телескопичен аспиратор за вграждане

Предимства: Това са аспиратори, които са добре познати на потребителите. Те са дискретни и не заемат много пространство. Освен това се считат и за едни от най-евтините решения, които в момента се предлагат на пазара. Имат известни подобрения като едно от тях е насочено към управлението със сензори.

Недостатъци: Според повечето потребители са демоде и не пасват на модерните кухненски стилове;

 • Аспиратори за вграждане в шкаф

Предимства: Още един доказан с качествата си модел, на който можете да се доверите за успешни резултати. оптимално ефективен, висококачествен и наистина достъпен вариант, който не се нуждае от специални умения за да бъде монтиран. По отношение на цената бихме споделили, че е среден вариант и малко по-скъп от телескопичните модели. Предлага се във варианти с различна мощност както и размер за да е оптимално удобен и адаптивен към кухнята ви.

Недостатъци: не се сещаме за такива;

 • Аспиратор за вграждане в плот

Предимства: свръх модерен, иновативен, стилен, елегантен и още какво ли не можем да кажем за този нов вид аспиратори за вграждане. Те наистина са удивителни, отлични и особено дискретни, тъй като са незабележими и дори няма как да разберете, че има такъв докато не заработи. Няма такова удобство още докато парата излиза от съда да бъде улавяна и така да се сведе до минимум замърсяването и разпространяването на всякакви миризми в стаята.

Недостатъци: Все още се предлагат на много високи цени;

 • Таванен аспиратор за вграждане

Предимства: Аналогични са на предходния модел, но тук вграждането е на тавана, което го прави още по-невидим.

Недостатъци: цената е висока.

Оставяме на Вас да прецените кой от моделите на Арена бихте желали да притежавате и да ползвате. А след това ще очакваме и вашите коментари по отношение на удовлетвореността ви от уреда.