Информацията, от която се нуждаете преди да инвестирате в газов котел

газов котел

Голям е процента на клиентите, за които избора на отоплителен уред стартира от това тяхната цена да бъде поносима. Но не само е важно самия източник на енергия да бъде оптимално евтин, а да се вземат предвид и съответните разходи, които той генерира със своята работа. Всъщност става въпрос за търсене на комплексно решение, което не само да изисква минимална първоначална инвестиция, а и да е с поносими експлоатационни показатели. Това, което ни предлагат като енергийно ефективен вариант експертите от отоплителния сектор са именно инсталирането на газови котли цена, която е поносима като начален разход, а освен това домакинството е с опция да спести до 40 % от сметките през зимата.

Газови котли – първи стъпки при избор

Настъпи ли момента да се вземе решение относно отоплението на един дом то пред стопаните му стоят редица въпроси, които е важно да бъдат предварително обмислени. Те се отнасят главно до:

дистанционен контрол
 • Първоначална инвестиция;
 • Разходи за обслужване и работа на уреда;
 • Мощност и способност да работи с налична или новоизградена инсталация;
 • Функциоанлност – способен ли е уреда да осигури и топла вода;
 • Начин на управление.

Всичко това е пряко свързано с това дали ще успеете да постигнете оптимална ефективност и дали ще бъдете удовлетворени от това как уреда и системата ще успеят да затоплят и поддържат постоянен микроклимат у дома ви.

Газовите уреди се дефинират като едни от най-високотехнологичните решения, които успяват с използване на пропан бутан да сведат месечните разходи до нива, които напълно да ви устройват. Освен това котлите са мощен източник на енергия, който може да осигури захранване на цялата инсталация, включително и по отношение на осигуряването на топла вода за бита.

До тук споделеното навярно привлича вниманието ви, но информацията не е достатъчна за да вземете окончателно решение да инвестирате конкретна супа пари в покупка на газов котел. За да бъдете напълно готови за това начинание ще ви представим предимствата и недостатъците им с цел да направите оценка и да прецените до колко това са вариантите, които си струва да приложите.

Предимства и недостатъци

Винаги има две страни. Както са налице предимства така има и недостатъци, с които е коректно клиентите да се запознаят преди да инвестират в даден уред, в случая в газов котел.

Основните предимства, които са причина да заплатите конкретната цена за газов котел са:

 • Компактно решение, което може да се инсталира почти навсякъде в дома;
 • Икономично решение, с което имате възможност да си осигурите топлина и гореща вода за нуждите на целия имот;
 • Нисък разход и евтино гориво, гарантиращи спокойно посрещане на сметките за топлина през зимата;
 • Безопасен и сигурен уред, който при правилна експлоатация ще ви служи с години;
 • Автоматизиран режим на работа с възможност за дистанционен контрол с помощта на мобилно устройство;
 • Ниска цена за уреда в зависимост от неговите качествени характеристики.

Напълно достатъчни причини за да се замислите дали пък да не си купите газов котел. Но наред с изложените положителни факти относно работата на уреда има и някои негативи, които ще споделим с вас. Те се отнасят до:

 • За да бъде ефективна работата на котела е добра сградата, в която живеете да бъде газифицирана т.е. да има постоянно подаване на ресурс;
 • Освен газов котел ще ви е необходима и инсталация за разпространение на топлината – радиатори за парно, водна инсталация за под;
 • Има риск цената на газта да се повиши.

Специалистите съветват

Удобството и чистотата са приоритет при ползване на газов уред, осигуряващ цялостен комфорт през зимата. Достъпната цена също е мотив за инвестиция. За да бъдете напълно сигурни, че ще предприемете правилна стъпка в полза на уюта в жилището си е добре да направите консултация със специалист, който на база спецификацията на имота да изготви реално работеща оферта.