Пелетни котли – защо си струва да ги използвате като източник на топлинна енергия

пелетен котел

Топлина и комфорт в целия дом – ето това искаме да си осигурим тази зима. За жалост спецификата на някои имоти е в това, че са проектирани всяка една стая да се отоплява сама за себе си. Това показва повече разходи за електричество. Всъщност всичко е поправимо, тъй като на пазара се предлагат инсталации, които лесно могат да се монтират и да повишат енергийната ефективност на имота. Ще ви разкажем как със система за парно отопление с радиатори или водна подова такава можете да спестите и да останете напълно удовлетворени. За целта се нуждаете от котел на пелети цена в разумни стойности, а причините именно този да бъде уреда, осигуряващ топлинната мощност ще разкрием в следващите редове.

Удобствата на инсталациите за цялостно отопление

Спестяването от сметките за електричество е една от основните причини все повече клиенти да избират парно или подово отопление като система, с която цялостно да си осигурят топлина. За да работят инсталациите обаче е важно да подчертаем, че става въпрос за правилна комбинация между уред и топлоразпространител. Вариантите не са малко, но предвид търсенето на удобно и евтино решение ще се фокусираме върху котлите на пелети.

котел

Самата удовлетвореност и икономическа положителна обосновка се базира на това, че действително осигуряваната енергия от един уред за цялата площ на имота е причината все по-голям процент от домакинствата да се обръщат към такива комплексни методи. Рентабилността се дължи на:

 • Използването на енергията, която се осигурява от конкретно количество гориво;
 • Равномерно разпределяне на топлината в целия имот;
 • Ангажираност към обслужването на един уред;
 • Инвестиране в един, а не няколко на брой отоплителни решения с различни консумиращи ресурс мощности.

Несъмнено свойствата на цялостните инсталации идва да покажат, че действително е много по-ефективно и разумно да се избере подходящ основен уред с оптимална мощност за осигуряване на качествено отопление в целия имот.

Котли на пелети – мощно средство за гарантиран комфорт

И като заговорихме за уредите то нека се върнем на котлите на пелети. Разбира се, че ще търсим ползите от тяхното експлоатиране. А те се крият на първо място в горивото и след това в спецификацията на самата машина, генератор на отоплителна мощност. Ще подчертаем някои конкретни удобства, които предоставят котлите и използваните от тях пелети, за да можете да бъдете напълно сигурни, че ще получите ефективна и правилна възможност ца комфорта и топлината в целия дом.

Пелетите са био маса, която се разглежда като възобновяем енергиен източник. Това е така поради факта, че действително се касае за ресурс, който се произвежда от отпадъчна суровина. Несъмнено ползите от използването на котел се дефинират в следните детайли:

 • Горивото е високо калорично и минимално количество е способно да осигури топлина, с която да се стопли желаната площ;
 • Котлите са изключително добри по отношение на техния автоматизиран режим на работа, с чиято помощ контролирате не само разхода, но и топлината, която те генерират;
 • Инсталират се в помещения извън основните обитавани, а това гарантира чистота и уют;
 • Способни са да се партнират с налични системи за парно, новоизградени водни подови инсталации и други алтернативи, при които се използва топла вода за отопление на подобен принцип;
 • Могат да осигурят и гореща вода за битови нужди.

Цена без аналог

Цената на котлите на пелетни наистина са сред най-достъпните. С такава инвестиция не просто си осигурявате уред за отопление на целия имот, а си гарантирате:

 • Ниски разходи;
 • Оптимизиране на отоплителния процес и оптимално усвояване на генерираната мощност;
 • Уред с дългогодишен срок на експлоатация и т.нат.

А офертите за котел на пелети са повече от символични, ако ги съпоставите с тези на всеки друг електроуред или алтернативен способ за осигуряване на топлина.