Как да създадете фантастичен детски интериор

тийнейджърска стая

Едно от помещенията, които истински могат да ни затруднят с обзавеждането е именно детската стая. Родителите в някаква степен са обсебени от желанието да дадат на детето си най-доброто. Да предоставят най-безопасната среда и да му осигурят удобство и сигурност, израз на безграничната им любов. Така се изправяме пред въпроси, чиито отговори търсим в предложенията и идеите от водещи дизайнерски проекти, с които да удовлетворим както своите родителски критерии така и тези на малчуганите, които ще обитават стаята. Има няколко специфични момента, които е препоръчително да бъдат всети под специално внимание и именно в това се крие верния път за подбор на мебели за детската стая.

Нуждите на детето – първа стъпка при покупна на мебели

Готовите решения, които се предлагат на пазара не са за пренебрегване. Много голям е процента на родителите, за които изгодната цена е от значение и те предпочитат да изберат готов комплект от мебели за стаята на своето дете. Производителите пък от своя страна са се постарали да предоставят разумни и ефектни дизайни, които освен това:

 • За компактни като размери и добра адаптивност;
 • Материали от най-висок клас на безопасност;
 • Стабилност, здравина и устойчивост на мебелите.

Това са фактори, които са конкретно засяга всеки малък ползвател на мебелите. Но когато се касае за субективната нагласа и потребности то има и други моменти, с които родителите следва да се съобразят. А такива са:

 • Възраст на детето;
 • Пол;
 • Интереси;
 • Любими цветове;
 • Анимационни герои и т.нат.

Ако първите критерии се отнасят до изискванията ни като родители за осигуряване на безопасна и спокойна обстановка, то с по-важните дизайнерски акценти е добре да се съобразим с виждането на мъниците, които биха избрали мебели с любимия им цвят например.

Целта оправдава средствата

Мебели за детска стая се избират и съобразно финансовите възможности на родителите. израз на силната ни привързаност, грижа и обич е това да се лишим от собственото си удобство за сметка на това да осигурим на детето си най-доброто. Така, че избирането на мебели за детски стаи е балансирано действие, което е свързано с инвестирането на достатъчно средства съобразно това с какво разполагаме.

Скъпите мебели не винаги се приемат като най-правилните т.е това, е са произведени от бранд със световни позиции в мебелния бранш не е предпоставка за удовлетвореност по всички изброени точки. Разбира се, надяваме се да дадем на децата си най-доброто, но то не винаги е гарантирано освен от чисто визуална гледна точка. Именно затова съвета на експертите е свързан с това да подходим разумно с инвестирането на средства в мебели за детска стая. Да се водим от:

детска стая
 • Качеството и репутацията на производителя, а не от стойността на  изделието;
 • Да подходим с перспектива. Мебелите за детски стаи не са от най-евтините и е добре да избирате такива, които ще могат да се ползват максимално дълго време;
 • Купувайте продукти с гаранция. Така сигурността, че давате най-доброто, за което имате възможност ще бъде оправдана.

Силното желание да осигурите стая, изпълнена с нежности грижа, сигурност и безопасност са фактори, които са склонни да мотивират не малко родители да купят дори по-скъпо обзавеждане, но на кредит. Все пак идеята е за безупречен интериор, който да покрие високите критерии и изисквания, защото ще бъдат ползвани от тях… нашите най-ценни същества.

Мебели за принцове и принцеси

Летвата е вдигната високо. Родителите щурмуват онлайн и офлайн предложенията с една едничка цел – да закупят мебели за детската стая с качество, което да осигури спокойни дни  и нощи на мъниците. Спецификата на производството на мебели за деца е в това, че се създават проекти, които преди да бъдат реализирани се подлагат на сериозни изпитания за качество. За спокойствието на родителите и техните наследници е от значение дали леглото, гардероба, скрина и останалите елементи от комплекта са:

 • Стабилни;
 • Здраво сглобени;
 • Материала е екологичен и безопасен;
 • Не са вложени химикали и лепила, които да затруднят дишането или да предизвикат алергични реакции.

Това са само малка част от изпитанията, през които преминават детските мебели преди да застанат пред вас ида бъдат одобрени за ползване от вашите малки принцове и принцеси. Не просто естетични и създаващи настроение мебелите в стаята на децата създават навици, учат ги на отговорност и ги оформят като личности, които да ценят и обичат онова, което притежават.

Не е леката задача, с която се заемаме при избиране на нови детски мебели. Главно в основата на оборудването на детската стая е децата да се научат на самостоятелност и да усещат нашата грижа дори да не сме близо до тях. Качественото обзавеждане, в свежи тонове, форми и дизайн предлагащ безопасна грижа е сред мотивите ни да инвестираме толкова колкото е необходимо в мебели, които да гарантират всеки един от търсените показатели. Производителите се стараят да отговорят на всичките ни очаквания, затова не подхождайте експанзивно, а с внимание към всеки детайл.