Защо е важно да изберете подходящо декоративно осветление за градината

гирлянди

Осветлението в дома е един от основните източници, които ни осигуряват отлична видимост във всяко едно помещение. Но ако живеете в къща, имате вила, която често използвате или имота, който обитавате е тип таунхаус то очевидно, че ще си имате дворче или градина, за чието осветление също трябва да помислите. Възможностите както можете да се досетите въобще не са малко. Търговците са се постарали да предоставят на клиентите си огромен набор от идеи, които да използват предвид спецификата на външните зони. Декоративно осветление за градина може да бъде достатъчно ефективно и да се погрижи за осветяването на алеите, по които вървите както и за подчертаване красивата визия на фасадата.

Източници на светлина в градината

Както при закритите пространства човек може да разчита на естествените източници в случая слънцето и на изкуствени тела. Телата от своя страна са достатъчно разнообразни и предоставят на стопаните алтернативни способи, благодарение на които не само се декорират външните зони, но и се гарантира прекрасна осветеност, която да е достатъчна за да се осигури добра видимост през нощта.

За да се фокусирате върху правилните изкуствени източници на светлина е добре да имате предвид, че те са с различно приложение и предназначение. Точно от това е добре да стартирате своя избор. Основните стъпки, които е важно да предвидите се отнасят до:

 • Роля на декоративното осветление;
 • Къде ще бъде позиционирано в двора, градината или други открити зони;
 • Как ще се захранват лампите;
 • Колко на брой тела са нужни за да постигнете желания ефект;
 • Каква е сумата, която можете да отделите за декорация и осветяване на дворните зони.

Ето ви въпроси, върху които е добре да помислите. Несъмнено създаването на ефектна и приятна обстановка е предпоставка за това да си гарантирате прекрасна и удобна атмосфера привечер, когато използвате двора като зона за почивка на хладно и проветриво.

Практичния избор ли е декоративното осветление за градина

градинско осветление

Съвета на специалистите по градинско декоративно осветление е насочено към това освен естетичния почерк да се ръководите и от практичната страна на нещата. Хубавото при палитрата от многообразие и висококачествени решения е, че наред с декоративния аспект повечето модели осветителни тела разполагат с отличен контрол на яркостта и това до голяма степен оказва благоприятно влияние върху доброто осветяване на някои критични зони.

Не са малко и онези модели, които разполага със сензори за движение и са явен сигнал, че има нежелан гост в двора ви през нощта. Става въпрос за практични решения, които могат да осигурят и безопасността на имота ви. Имате сериозно основание да потърсите такива възможности, които да осигурят:

 • Приятна атмосфера;
 • Да предадат романтична нотка в откритите зони;
 • С гаранция за безопасност от нарушители;
 • Осветяват пътеки, по които се върви за да се достигне до входната врата на къщата и други.

Осигурявайки си невероятно стилно и многофункционално декоративно осветление сега можете да постигнете идеални условия за да се докоснете до така мечтания екстериорен кът, който с удоволствие да използвате през прохладните летни вечери.

Видове декоративно осветление за градината

Може да срещнете известно затруднение при подбор на такива продукти. Причините се дължат основно на факта, че гамата от тела за декориране и осветяване на дворни места никак не са малко. Сред видовете, които се радват на изключителна популярност се нареждат:

 • Соларни лампи с директно поставяне в почвата;
 • Соларни гирлянди за цветни лехи, чадър и зони за хранене;
 • Соларни насочващи лампи, които са подходящи за осветяване на пътеки;
 • Висящи фенери със соларно захранване;
 • Електрически прожектори със сензори за движение и други.

Ако и вие търсите перфектния метод за декориране с осветителни тела, които да внесат романтика и уют в екстериора ви съветваме да посетите онлайн магазин Арена. Тук ви очакват иновативни идеи и отлични оферти.