Как да създадем впечатляващ холен интериор

интериор хол

Дневна, хол, гостна – така е известно едно от най-посещаваните кътчета в един дом. Като се има предвид решението да оформим приятна е елегантна обстановка, да вдъхнем живот на четирите голи стени и да разкрием потенциала ни като интериорни познавачи се стремим да дадем най-доброто като концепция и обзавеждане. Всеки елемент от холната зона има решаваща роля за крайния резултат. Именно в това се състои ангажираността ни в търсене на перфектните мебели, с които да оформим приятна и стилна обстановка.

Секциите – фокусът в холната визия

Независимо от размерите, вида, дизайна и цветовите комбинации секциите са сред онези детайли в холния интериор, които му придават завършеност. Ето защо преди да бъде избран този елемент е определящо да се запознаем с неговите качествени характеристики. Като цяло на пазара са познати няколко видове секции, които привличат вниманието на потребителите. Те се отличават със своята адаптивност, модерна визия и практичност. Такива секции се предлагат на доста изгодни цени и в многообразието им можете да се уверите, ако посетите каталога на един от популярните производители на домашни мебели ЛениСтил. Тук https://mebelilenistyle.com/секции има всякакви решения:

секции
 • Стандартни холни секции;
 • ТВ шкафове;
 • Изчистени модерни варианти;
 • Модулни системи;
 • Възможности за поръчка по индивидуален проект.

Независимо от това колко сте решили да инвестирате в секция е определящо да се вземат предвид основните специфики, които ги идентифицират. А това са:

 • Подходящ размер;
 • Максимална адаптивност към останалите мебели в помещението;
 • Стил, отговарящ на концепцията на обзавеждането и интериора;
 • С акцент към детайлите – обков, цвят, основен видим материал.

Дори най-несъществен пропуск би създал проблеми и основната идея гостната стая да бъде феноменална и уникална една ли ще бъде постигнато в максимална степен.  Знаете ли, че не малко потребители, за които обзавеждането на тази важна за дома зона предпочитат да наемат интериорен дизайнер. Наистина професионалния поглед ще допринесе за една невероятно идилия и особен уют, който да идентифицира собствения ви дом. Идеята друг да избере подходящата секция за дома пък не се приема от други потребители и те са склонни да отделят достатъчно време в проучване и обхождане на предложения докато стигнат до модела, който да закупят.

Предимства на моделите холни секции

холни секции

Не случайно в първата позиция на едни от най-предпочитаните и купувани от клиентите секции поставихме модела ХОЛНИ. Ако трябва да дадем точно описание на този термин то би изглеждал по следния начин „Мебел, предназначена за използване в дневна/хол, чиито габаритни размери не надвишават ширина 200 см. Състои се от няколко модела и се отличава със своята минималистичност.“ Интересен е акцента към габаритните размери на холните секции. Тяхната феноменална адаптивност както при по-ограничени площи, така и в дневни с оформени няколко къта е наистина невероятна. Ето ги и доказателствата за холни секции – mebelilenistyle.com изумява както с многообразието, така и с удивителните оферти, които действат като магнит на почитателите на мини мебелите.

Към главните предимства на секциите за хол допълваме още:

 • Уникален дизайн. Решението да се проектира мини мебел, но това да не се отрази на нейната перфектна визия е трудно предизвикателство за производителите. От ЛениСтил обаче успяват да предоставят холни секции, които се отличават от множеството и придават невероятен почерк в интериора;
 • Комбинация от материали. МДФ, ПДЧ, лакирани, огледални, матирани повърхности. Въпреки малките си размери холните секции могат да бъдат превърнати в очарователни мини бижута, с които да окичите своя хол. Гъвкавите комбинации на отделни елементи от композицията със сигурност са в готовност да преобразят облика на хола по най-добрия начин;
 • Предоставят различното обзавеждане с възможността да се адаптират почти навсякъде. Когато секциите са твърде големи, състоят се от повечко елементи и наистина е доста трудно да ги композираме не само в малък, но и по-голям интериор то определящо е да се намери балансиращо решение и именно холните секции се превръщат в модела, който да си намери правилното място;
 • Технологии и иновации. Вярвате ли, че в тези мини мебели могат да бъдат вградени всякакви подобрения? ЛЕД осветление, пуш отваряне на вратичките на шкафовете, амортисьори и всякакви практични механизми стават част от интериора с цел да улеснят и да предадат една удивителна иновативност.

Така с правилния подбор на секция домакинството успява да надгради интериора до ниво, което напълно да го удовлетвори.

Холната масичка – накъде без нея

Хубаво е човек да има наръчник за избор на всякакви мебели за дома си. Дали са малки, големи, за хол или за друга зона всеки един от елементите си има своята роля и предназначение. Дори холни маси, независимо от това, че се приемат като декоративен елемент изискват ангажираност и отношение за правилния им подбор. След като вложихме толкова много усилия за да изберем перфектната секция за гостната стая то идва ред да помислим и за последния щрих, който да завърши замислената концепция. Сред подробностите, които е добре да бъдат задължително обмислени преди да инвестираме в това мини холно бижу… масичката, се подреждат:

маса за хол
 • Височина. Холните мебели имат за цел да разкрасят интериора, но и практичната им роля също не е за подценяване. За да бъде удобна една холна маса е желателно да се насочите към вариант, който е нито много нисък, нито прекалено висок. Балансираното решение е между 45 и 50 сантиметра;
 • Форма. Има овални, правоъгълни, нестандартни, бъбрековидни и още какви ли не. За да не се допуснат интериорни грешки е добре да се вземат предвид основните геометрични фигури, които са използвани при секцията и дивана. Така и масата ще бъде като част от интериора, а не като за малко присъстващ у дома ви гост;
 • Материал. Структурно холните маси се изработват буквално от всичко. Стъкло, МДФ, ПДЧ, масивна дървесина, метал, кожа и други. Въпрос на правилно синхронизиране между компонентите в хола е да се избере такъв материал, който да е съпоставим с тапицерията на дивана и основните лицеви части на секцията.

Колко да отделим за оформянето на съвършен хол

Различни са вариантите за композиране на детайлите според техните финансови измерения. Ето няколко предпочитани от потребителите на ЛениСтил решения, които са определени като бюджетни и разумни.

Комбинации Габарити на помещението Цени
Канапе,
холна секция,
маса ПДЧ
15 кв.м. От 650 до 899 лв.
Ъглов разтегателен диван,
холна секция,
стъклена маса
20 кв.м От 999 до 1599 лв.
Холна гарнитура,
модулна секция,
бъбрековидна маса с
принт стъкло
24 кв.м. От 1399 до 1999 лв.

Комбинациите са примерни и е въпрос на индивидуална преценка домакинствата как ще организират присъствието на новите си холни мебели. С ЛениСтил имате разнообразие от модели и бюджетни решения, които да удовлетворят напълно потребностите Ви.