9 бързи и лесни идеи за декориране на баня – Част 2

Хардуерен ъпгрейт без да говорим за лаптопи

Бързата и лесна идея за декориране на банята включва смяна на хардуера на банята, като чекмеджета на шкафчето, закачалката за кърпи и държача на тоалетна хартия. Особено, ако имате баня „украсена“ със златен месинг около 1978 година.

Подмяната е толкова проста, колкото отварянето или изваждането на стария хардуер и добавянето на нов. За да поддържате този проект бърз и лесен, бъдете сигурни, че подменяте стария хардуер с подобно разстояние между отворите за винтове, особено при издърпвания на чекмеджетата, които изискват винтове. Това означава по-малко дупки, за да се направи (и да се скрие) в шкафовете и стените.

Отдолу нагоре

Днес има има лесни направи си сам опции, които са модерни и лесни за работа. Достъпни, еластични винилови подови дъски се предлагат в повечето магазини за дома и градината и се предлагат в различни дървесни видове и модели. Те изглеждат реалистично (бял измит дъб, показан по-горе) и включват текстура и несъвършенства на повърхността, подобно на истински дървен под или каменна плочка. Инсталирането е толкова лесно, колкото и точкуване с острие, пилинг и залепване. Най-добрата част е, че те са водоустойчиви и се предлагат с дълги гаранции срещу износване.

Друга възможност е добавянето на плетени винилови подови настилки. Те са индустриална сила, но могат да бъдат поръчани и в потребителски размери и имат гумена подложка, която добавя подплата и комфорт на пода на банята.

Увеличаване на пространството

Прочистването на банята от ненужните вещи ще й даде нов облик. Ако сте изправени пред предизвикателство с пространството, вижте как можете да подобрите мястото си за съхранение. Добавянето на чекмеджета за издърпване (които улесняват сортирането на артикули) в шкаф е лесна надстройка за уикенда. Стандартните размери на чекмеджетата за издърпване са на разположение в повечето магазини за дома и градината.

Други начини за увеличаване на пространството включват:

  • Плаващи стенни рафтове
  • Кошници, монтирани на стенат
  • Добавяне на малък гардероб в стил обзавеждане

Обновете текстила си

Вече сте на последния етап от декорирането на банята. Дарете или изхвърлете старите си несъответстващи кърпи и добавете нови меки такива в банята си. Акцентният цвят или шарка би могъл да е вдъхновен от модерния дизайн. Добавете следните нови текстили в банята си:

  • Кърпи
  • Подово покритие
  • Завеса за баня.

Ако имате цвят, с който работите за хавлиените си кърпи и подложката за под, изберете завеса с шарка или печат, която съдържа част от този цвят, за да добавите съответствие в банята си

Аксесоари

Вашата баня трябва да има актуална визия вече. Време е да добавите персоналност. Някои идеи за декориране на баня, които добавят финалните щрихи към банята, включват:

  • Кош за боклук и сапунерка за баня или тубичка за течен сапун
  • Копринена флорална или жива растителност, ако има естествена светлина. Орхидеите са чудесно място за баня – обичат влажността в светла баня
  • Елементи като свещ или стаен дифузор, които добавят хубав аромат в стаята.