9 бързи и лесни идеи за декориране на баня – Част 1

Ако ви е омръзнало от вашата остаряла баня и мечтаете за промяна, ние Ви предлагаме идеи за декориране, които са евтини и лесни за изпълнение.

Най-важният ъпгрейд, който можете да направите в банята, е осветлението. Шведско проучване установи, че осветлението, свързано с правилния цвят, влияе на настроението. Промяната на осветлението не е трудна или скъпа, но прави банята по-свежа и по-голяма.

По-старите осветителни тела и флуоресцентното осветление придават непривлекателни сенки и странни цветови нюанси на кожата ви. Ако не е възможно смяна на осветителното тяло, можете да смените крушката с някои от новите флуоресцентни крушки, които са сходни по цвят със светлината на светлия, слънчев ден.

След като подобрите качеството на осветлението на банята си, боята е следващата бърза и лесна модернизация на банята. Изберете светли цветове за големи повърхности като стените и запазете по-тъмните, по-богати тонове за акценти. Проверете как изглеждат цветовите ви решения в подобреното си осветление, преди да боядисвате, тъй като цветната температура може да промени сянката на цвета.

Отделете един уикенд, поканете приятели и опитайте няколко от тези идеи, за да направите банята си отново привлекателна.

1. Боядисайте

Боядисайте стените си с перфектния цвят, който сте избрали. Вече не е необходимо да избирате гланц в банята за борба с влагата, просто помолете в магазина да ви сложат добавка към матовата боя, за да я предпази от мухъл.

Не боядисвайте само стените – купете сатенена или полу-бляскава боя и боядисайте и шкафовете.

2. Подмяна на осветлението

Има голямо разнообразие от достъпни осветителни тела. Заменете остарелите осветителни тела с нови от магазина за подобряване на дома. Електрическите проекти е най-добре да бъдат оставени на професионалистите, но с малко насоки, подмяната на осветителните тела не би трябвало да е проблем за по-сръчните.

Бъдете оригинални, когато обновявате осветлението. Тенденциите в осветлението за баня включват висящи лампи и барове, които разпръскват светлината в стаята. Изберете светодиодни осветителни тела, тъй като те са най-енергийно ефективните и не затоплят банята.

3.Изкуство в банята

Няма нужда да се взирате в безцветни стени в банята си. Картините на платно са водоустойчиви и достъпни. Изберете големи размери за най-добро визуално въздействие. За неповторима визия, използвайте местен артист, който да превърне любима Ваша снимка в персонализирано изкуство. Днес, печатарите могат да създават платна и да ги ламинират за водоустойчивост

Когато мислите за арт декорация на баня, мислете отвъд напечатаните платна. Стенна галерия от любими обекти като морска звезда или кошници може да бъде друг начин да украсите стените на банята.

4.Предекорирайте плочките си

Ако плочките ви са скучни и не можете да направите много, опитайте сменяеми лепилни плочки като тези, показани по-горе. Те са лесни за рязане и инсталиране, изглеждат като истински и могат да бъдат премахнати, без да се повреди повърхността под тях.

Очаквайте нашата част 2 !