Адаптация – елемента, който е водещ за избора на ъглов диван

П-образен диван

Производителите на дивани ни изумяват със своите варианти и многообразни предложения. За да провокират интереса ни и да продадат възможно най-много мебели дизайнерите създават шедьоври и произведения на изкуството, които несъмнено се приемат доста добре от клиентите. Концепцията при меката мебел е в това да се изработят не само модерни и удобни решения, а те да отговорят на специфичните характеристики на пространството, в което ще бъдат поставени. Когато избираме нов диван има дълъг списък от изисквания, схематично представяне на облика както и основните очаквания към новото обзавеждане. Провокирани от високите критерии, които всеки от нас има към меката мебел като главно място за почивка, отмора и релакс днес ще представим онези дивани, които наистина се радват на огромен интерес.

Ъглови форми – разкош и пространственост

Диваните са сред моделите мека мебел, при които се наблюдава ръст на продажбите през последните години. Те са лесно преносими, адаптиращи се към малки и големи пространства, предоставящи удобство във всяка зона в дома, а и в работни пространства. Забелязваме тенденция към доста повече предлагани варианти с ъглова форма. И разбира се, че това не е случаен факт. Идеята на производителите е да предостави на клиентите адаптиращи се дивани, които:

  • Заемат точно определена площ;
  • Не пречат на останалото обзавеждане;
  • Създават повече пространственост и усещане за обем;
  • Ефективен вариант за разделение на големи общи пространства и т.нат.

С две думи компактни и доста приемливи представители на меката мебел са ъгловите дивани и това, че оптимизират пространството в хола и дневната наистина  е доста добра възможност за креативно и практично обзавеждане.

Ъглови дивани обаче не бива да поставяме под общ знаменател като дизайн, функционалност и структуриране. Моделите тук се отличават със своите невероятни качества и това ги нарежда сред желаните, осигуряващи в максимална степен на удобство и естетичен облик в дома. за разлика от правите дивани тези с ъглова форма предоставят много повече места за сядане, както и почивка, тъй като лежанката е достатъчно голяма за да могат някои членове на домакинството да са седнали, а други полегнали да четат любимата си книга.

Функционалност на MAX

Креативни, многофункционални, естетични и красиви са ъгловите дивани. Освен това производителите не си позволяват компромис по отношение на тяхното качество и дизайн. Нито един положителен коментар от клиенти свързан с качествата на ъгловите дивани не е пресилен, тъй като те представят невероятна възможност да превърнете и вие хола си в прекрасно кътче, в което да споделите емоции, приятни моменти с близки  и приятели.

Това не е просто диван, това е многофункционално решение за перфектна организация във вашия дом. Ъгловите модели са представители на най-функционалните домашни мебели. Защо ли? Ще изброим някои от основните функции, които не случайно са предпочитани от домакинствата:

Функции ПредимстваДопълнително
оскъпяване
Лежанка-Винаги ще имате място за почивка;
-Повече площ за сядане.
В рамките
на 50 до 100 лева в
зависимост
от модела
Функция сън-Получавате удобна спалня с приемливи размериМежду 80
и 150 лева в зависимост
от ползвания механизъм
Ракла -Спалното бельо винаги ще бъде подредено;
-Достатъчно пространство за всякакъв домашен текстил.
От 5о до 80 лв.
Релакс механизми-Падаща облегалка;
-Повдигане на краката;
-Масажни зони.  
От 30 до 99 лв. в зависимост от
ползваните механизми.

Изумявате се колко много полезни функции може да има един ъглов диван. Това са основните, които наистина имат невероятно отношение към това да ни създадат удовлетвореност при ползване и ефективно експлоатиране. Естествено, че не само това са приоритетите на ъгловите дивани, тъй като от съществено значение за някои от потребителите е това модела да е със свалящи се калъфи за лесно почистване както  и допълнителните облечени в дърво поставки за чаши, книги  и други полезни вещи. Ето я причината да бъдат описвани ъгловите дивани като многофункционални, адаптивни и особено удобни домашни решения, чието притежание носи неповторимо излъчване и удивително удобство.

Колко ъгъла може да има ъгловия диван

Странен въпрос! Всъщност идеите на мебелните производители са да ни предоставят прекрасни и компактни модели, които да се впишат в общата площ и концепция на холния кът. Това, че ги наричат ъглови дивани не означава, че фокусната точка ще бъде само един ъгъл. Реално диваните с ъглова форма се делят на два основни вида, което не изключва  и други креативни вариации:

ъглов диван
  • Г – образна форма. Това са най-разпространените ъглови дивани, които са супер адаптивни към малки и големи зони. Те са идеал за приспособимост и естетичност и затова се нареждат на първо място по продажби в мебелните магазини;
  • П – образни форми. Това е висша форма на лукс, естетика, излъчване, комфорт. За да се разкрият предимствата  и качествата на един такъв ъглов диван е важно да разполагат ес повече пространство. Преимуществото да имате такъв модел в дневната си определено ще бъде подобаващо оценено от хората, които ще ползват меката мебел.

Ако сте имали намерение да купувате холна гарнитура или пък стандартен прав диван сме сигурни, че вече сте разколебани. Не подлагайте на компромис избора на подходящата мека мебел, защото тя е основен елемент, който носи в жилището красота, излъчване и безупречно удобство.