15 Идеи за дизайн на баня

идеи-за-баня-1

Баните няма нужда да са скучни, когато тези дизайнерски решения, подбрани от добри интериорни дизайнери са налице.

Ако планирате цялостен проект за банята си или самостоятелно изграждате и реновирате част от нея, внимателното планиране и вниманието към детайлите могат да доведат едновременно до превръщането ѝ в стилно и функционално пространство. Тази селекция от дизайнерски решения ще ви помогне да създадете наистина уникална баня.

1. Огледални стени на баня

Огледалата не са просто практическо допълнение – добре поставени, те могат да бъдат използвани за създаване на илюзия за пространство в малка баня и за отразяване на светлина около стаята.

Нещо повече, големите огледала биха могли да представляват икономично решение в сравнение с облицовката на зоната.

2. Обмислете вградено пространство

Вградените рафтове и нисши не са полезни само за излагането на бутилки и други подобни изделия, но могат да добавят интерес към схемата на баня. Благодарение на тях можете лесно да декорирате следвайки нашите идеи за декорация и украса.

3. Солидни повърхности за баня

Солидните повърхности бяха популярни в кухните и като много други трендове започващи от кухните, този също си проправи своя път до банята, осигурявайки хигиенична, водоустойчива повърхност и в тази стая.

4. Направете акцент със смели плочки за баня

Смелите плочки или цветовата схема могат да превърнат банята от обикновена в необикновена – по този начин банята става “видима”.

Тук, циментовите плочки в стил „енкаустик“ са съчетани с огледални антични стенни панели и огледална вана, за да създадат тази зашеметяваща баня.

5. Разкрийте суровите материали

Откритата тухлена стена в тази баня (която е боядисана в бяло) осигурява поразителен фон.

6. Мултифунционална стая

Изграждането на собствен дом или реновирането на съществуващ, може да предложи възможност за създаване на първокласна мултифунционална стая: спалня, ползваща се както от дрешник, така и от собствена баня.

В този пример съблекалнята е полуотворена към банята. (Имайте предвид, че цветът на зеления акцент е бил използван и в двете помещения за визуално свързване на пространствата.)

7. Умни пространства

Умното и изобилно съхранение е добър начин да се гарантира, че вашите повърхности в банята остават безпрепятствени (и няма да се превърнат в дом на множество празни бутилки).

Кошовете за пране могат да бъдат нечисто допълнение, но това интересно интериорно решение от снимката оползотворява добре пространството под мивката.

8. Стилна парна баня

Вариантът с плъзгащите врати на водещи фирми е подходящ за силни душове, масажни струи за тяло и пара, което означава, че можете да превърнете ниша в банята в мултифункционален душ и пара. Често такова нещо се среща в обзавеждане за хотели.

Площ за сядане с плочки е добра допълнителна опция.

9. Представяне на частични стени

Когато става въпрос за проектиране на нова баня, санитарният фаянс не винаги трябва да бъдат поставян срещу стени. Частично разделените помещения могат да се използват за очертаване на голяма баня и скриване на ВиК.

Това е вид, който изисква планиране от самото начало, за да се гарантира, че горещите и студени тръби са на правилното място.

10. Решение за наклонени тавани на баня

Стаите с наклонени тавани могат да се окажат и бани. Това пространството може да осигури идеално място за въвеждане на водопроводни инсталации и / или създаване на вградени ниши или помещения.

Банята по-долу е създадена в таванско помещение; собствениците на жилището са се възползвали максимално от пространството с луксозна душ кабина и са избрали тъмни плочки, за да се подчертае наклоненият таван.

11. Декоративни стъкла

Стъклата за душа няма нужда да са скучни, както показва този привличащ окото дизайн.

12. Използвайте нисшите

Нисшите могат да бъдат използвани за душове, както е показано в тази баня.

13. Идеи на мивки за деца

Семейните бани, особено в тези домакинства с малки деца, трябва да бъдат забавни и функционални, както показват тези примери.

Тази колоритна мивка с шкаф е създадена от акрилен камък, който се слави с хигиенно покритие и водоустойчиви качества – идеален за деца. Вижте повече идеи за детска стая и обзавеждане.

14. Представяне на естествена светлина

Изграждането и обзавеждането на дом, или разширяването на съществуващ имот, дава възможност за проектиране на прозорците както и където имате нужда от тях, вместо да работите около това, което вече е там.

С този изглед, неприкосновеността на личния живот може да бъде проблем, но има решения, тъй както тези бани показват:

15. Дървени бани

Дървената облицовка е голяма новина в интериора през последните години, но това е визия, която изисква повече мисъл в банята.

В баните с душ или вана, които са по-влажни от гардеробите, дървеният материал трябва да се използва пестеливо и в зони, които не влизат в пряк контакт с водата.

Но гардеробите, където обикновено има минимален риск от влага и пръски, могат да бъдат добри места за използване на облицовки от дървен материал. Можете да намерите повече за гардеробите в нашата категория обзавеждане за спалня